WedstrijdverslagenZondag 1

Het is Spartaan’20 niet gelukt om thuis tegen CVV Zwervers de tweede overwinning van het seizoen te behalen, maar o o o wat was men er dichtbij. Met name in het laatste kwartier liet de thuisclub enkele unieke mogelijkheden onbenut.

De wedstrijd was verre van hoogstaand, maar strijd en inzet was er wel. Omdat beide ploegen een aantal snelle aanvallers in de gelederen hebben, was het in de verdedigingen oppassen geblazen. Beide teams gingen in de eerste helft vol voor de overwinning, maar hebben ook hetzelfde mankement: de aanvallers weten maar moeilijk tot scoren te komen. Toch viel al in de 10e minuut de 1-0. Batuhan Saglam loste van ongeveer 20 meter een schot dat werd door een verdediger zodanig van richting veranderd dat keeper Delano Kortstam kansloos was.

Spartaan’20 kreeg hierna nog enkele kansen, maar Michel Margaretha schoot tot twee keer toe net naast. Ook een tweede poging van Batuhan Saglam verdween net naast het doel en een schot van Enes Ozturk werd door de keeper uit de kruising getikt. Dat laatste deed Spartaan’20-doelman Alihan Ulusoy niet toen Dennis de Haan namens Zwervers een overigens onterecht toegekende vrije trap op de rand van het strafschop gebied mocht nemen. Niet eens zo hard schoot de Zwervers-speler de bal in de rechterbovenhoek langs de slecht geplaatste muur: 1-1.

Na rust werd er met nog meer inzet gestreden en toonde scheidsrechter Bas Oosterlaken met enige regelmatig de gele kaart, hoewel er van onsportiviteit geen sprake was. CVV Zwervers, dat in de eerste helft al twee wissels had ingezet, moest vrij rap na rust ook zijn derde wissel inbrengen. Dat CVV Zwervers steeds meer genoegen leek te willen nemen met een gelijkspel, was niet zo gek omdat ook spits Sharlton Sambo fysieke problemen kreeg. Spartaan’20 trachtte met het inbrengen van extra aanvallers de druk op het doel van CVV Zwervers te verhogen. Dat lukte ook zeker, maar omdat in het laatste kwartier niemand van Spartaan’20 in staat was om de verlossende treffer te maken, bleef het bij 1-1. De meest curieuze situaties ontstonden voor het doel van Delano Kortstam. Eerst werd zijn doel als schiettent gebruikt, maar geen Spartaan schoot in de roos. Daarna wist Hans Kapata, door zijn snelheid, een te harde pass over 35 meter alsnog net voor de achterlijn binnen te houden. Hij schoof de bal naar de anders zo doeltreffende Rowendey Schoop die de bal van 5 meter hard naast en overschoot. Een minuut later was het dezelfde Hans Kapata die wederom de verdedigers zijn hielen liet zien en Rowendey Schoop een niet te missen kopkans bood. Waar iedereen de treffer al telde, verdween de bal naast de voor Spartaan’20 verkeerde kant van de paal. Nadat vervolgens Jörgen Gomes, die sterk speelde achterin bij Spartaan’20, in nauwelijks twee minuten tweemaal ten onrechte geel kreeg en het veld af moest, was het Spartaanse tiental in de laatste seconden nogmaals dichtbij de zege: Hans Kapata mocht nu zelf door het midden vrij op het doel van CVV Zwervers afstevenen. Net voor de uitgelopen Delano Kortstam schoof hij de bal te onzuiver naar de meegelopen Rowendey Schoop, die er dus niet bij kon en de bal naast het lege doel zag rollen. Scheidsrechter Bas Oosterlaken floot daarna onmiddellijk af. Diverse Spartanen bleven vervolgens enige tijd verslagen op de grond liggen, want wederom geen overwinning terwijl ze er zo dichtbij waren.