WedstrijdverslagenZondag 1

Een wedstrijd van de grote verschillen. Op de eerste plaats de gemiddelde leeftijd: VUC ruim 28 jaar tegenover Spartaan’20 bijna 23 jaar; VUC vooral fysiek ingesteld en Spartaan’20 veel meer gebaseerd op techniek; VUC gebaseerd op no-nonsense en Spartaan’20 flegmatiek en soms wat naïef.

Spartaan’20 begon de wedstrijd met het terugdringen van VUC met goed combinatievoetbal. Zowel de verdediging als de middenlinie combineerde er lustig op los, maar de aanvalslinie werd vrijwel niet bereikt. VUC daarentegen was aan de bal veel agressiever en veel doelgerichter. In de 13e minuut ondervond Spartaan’20 dit, toen halverwege de eigen speelhelft op de zijlijn werd verzuimd simpel de bal uit te trappen, waardoor twee “pinguïns” de bal wisten te ontfutselen en vervolgens spits Danny de Jel bedienden die met een snoei hard schot keeper Giovanni de Man vanaf 20 meter verraste: 1-0.

Met deze daadkracht kon Spartaan’20 moeilijk omgaan. Weliswaar trok VUC zich enigszins terug, maar erg gevaarlijk kon Spartaan’20 nog niet worden. In de 27e minuut kende scheidsrechter De Waal VUC een vrije trap toe, ruim 20 meter links van het Spartaanse doel. De bal werd prima genomen, draaide in het doelgebied en kwam na enig geharrewar voor de voeten van wederom Danny de Jel die de  bal vanaf een paar meter in het doel werkte, 2-0.

Een soortgelijke vrije trap even later aan Spartaan’20-zijde werd door de goed keepende Steven Verstraten uit de benedenhoek tot hoekschop verwerkt. In de36e minuut had de VUC-doelman alle geluk van de wereld toen twee Spartanen vrij voor het doel staande een voorzet van Rowendy Schoop niet in het doel wisten te werken.

Na rust speelde Spartaan’20 met meer drang en diepgang naar voren. Daarnaast hield de goed leidende scheidsrechter De Waal in de tweede helft de teugels wat korter, waardoor het fysieke element van VUC wat werd ingedamd. Door de Spartaanse drang naar voren  kreeg  Donny  Giersthove, een 19 jarige snelle jongeling van VUC,  veel meer ruimte om zijn snelheid en talent te tonen. Deze speler ontpopte zich als een lastpak voor de Spartaanse verdediging en was enkele keren dichtbij een derde VUC-treffer. Aan de andere kant ontstond nu voor het VUC-doel meer drukte. Swendly Albertus werd in de 57e minuut in het strafschopgebied ten val gebracht, Rowendy Schoop schoot de strafschop onberispelijk raak en in de Spartaan’20-harten keerde het geloof in een beter resultaat terug. VUC kreeg echter ook nog meer ruimte en profiteerde daar in de 66e minuut bijna van, want na een prima combinatie misten twee aanvallers een grote kans. In de 76e minuut weer een tweetal zwakke momenten in de Spartaan’20-verdediging, waardoor Gino van der Kleij zijn spits Danny de Jel bediende die voor de derde keer raak schoot. Daar ligt voor de trainer van Spartaan’20 nog een schone taak: de verdediging die doorgaans solide opereert, heeft nog net iets te veel zwakke momenten.

Onbegrijpelijk leek het dat VUC-trainer Koen Mark zijn enige jonge talent verving door een “iets” oudere (42-jarige) aanvaller. Een extra reden voor Spartaan’20 om nog een verdediger te vervangen door een aanvaller, waarmee de druk op het VUC-doel nog verder werd verhoogd. De 3-2 aansluitingstreffer kwam echter te laat om de nederlaag af te wenden, maar de knal in de 90e minuut van Jörgen Gomes was wel heel fraai.