WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 is er niet in geslaagd om de overwinningenreeks van VUC te onderbreken. In een buitengewoon sportief treffen bleek de ervaring van VUC het te winnen van het gedreven Spartaan’20.

Beide teams begonnen voorzichtig en met veel respect voor elkanders capaciteiten aan de wedstrijd. VUC had zijn laatste zes wedstrijden op rij gewonnen, maar ook Spartaan’20 toont zich steeds vaker een lastige tegenstander. Zo ontstond dan ook een wedstrijd met feitelijk maar weinig kansen, die desondanks het aanzien meer dan waard was. Een van die kansen was voor Spartaan’20-spits Tayfun Karaca die in de 8e minuut een voorzet hard maar ook net over het doel kopte. De tweede kans was voor VUC-spits Jergo Leijdekkers. Zijn kopbal ging in de 12e minuut echter ver naast. In de 16e minuut viel de eerste treffer. Een uittrap van de uitstekende keeper van VUC, Steven Verstraten, werd door Jero Tellis veel beter ingeschat dan door Spartaan’20 verdediger Jörgen Gomes. De VUC-er profiteerde van deze onachtzaamheid en passeerde vervolgens de kansloze Giovanni de Man: 0-1.

Na een half uur kreeg VUC een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel toegekend. De uitstekend fluitende scheidsrechter Jos Straver had geen benul dat hij zich precies opstelde tussen de bal en keeper Giovanni de Man. Die zag dan ook de bal laat op zich afkomen, waarna hij min of meer grabbelend de bal voor de twee VUC-spitsen alsnog te pakken kreeg en een tweede tegentreffer nog net wist te voorkomen. Het meeste balbezit was overigens in die fase aan Spartaan’20, het wist VUC steeds verder terug te dringen, maar het manco:  het werd maar zelden echt gevaarlijk.

Na rust werd duidelijk dat de ervaring van de VUC-spelers, die gemiddeld 5 jaar ouder waren dan de Spartanen, een belangrijke rol ging spelen. Spartaan’20-trainer Omar Kahn bracht bij het begin van de tweede helft de van een ernstig ongeluk herstelde Enes Ozturk in. Met zijn passes werden de aanvallers beter en sneller bediend, maar wat die aanvallers ook bedachten: het leverde vrijwel geen uitgespeelde kansen op tegenover de blauwe VUC-muur. Eenmaal was Xavier Akinrinbola in een kansrijke positie, maar zijn schot bracht keeper Verstraten niet in verlegenheid. Ook een schot uit de draai van de enigszins gehinderde Swendly Albertus werd onschadelijk gemaakt en helaas was er geen VAR om mogelijk hierbij nog een penalty te claimen.

VUC ondernam in de tweede helft vrijwel geen aanvallende acties. Het bleef rustig afwachten wat Spartaan’20 bedacht. Met het inbrengen van een wat meer creatieve aanvaller in de persoon van JO19-speler Raygivano Dompig werd wel de druk op het VUC-doel nog wat opgevoerd, maar echt gevaarlijk werd het maar zelden. De laatste kunstgreep was het inbrengen van Hans Kapata ten koste van een verdediger en juist dat werd Spartaan’20 fataal. In de 82e  minuut kon Giovanni de Man nog wel een kans van VUC onschadelijk maken, maar in de 86e minuut kon de ingevallen Youri Buwalda de bal wel in het doel rommelen: 0-2.

Gezien het geweldige veldoverwicht een voor Spartaan’20 wellicht onverdiende nederlaag, maar anderzijds een voor VUC toch verdiende overwinning want het stond Spartaan’20 bijzonder weinig kansen toe. Het werkelijk uitstekende arbitrale trio leidde dit duel vrijwel zonder fouten en hield de kaarten op zak.

Volgende week naar koploper Moerse Boys, dan maar eens verrassen dus!