WedstrijdverslagenZondag 1

Zelden een ploeg zo ten onrechte zien verliezen. Spartaan’20 domineerde vrijwel de gehele wedstrijd tegen VOC. Ongetwijfeld heeft VOC-coach Mark Weel zelden zoveel peentjes gezweten als afgelopen zondag aan de Oldegaarde, maar ging hij wel met de volle winst naar huis.

Al in de eerste helft was Spartaan’20 veel vaker aan de bal dan VOC. De op de tweede plaats staande Schiebroekers hadden hun handen vol aan de thuisploeg, die helaas wederom de slagvaardigheid miste om de kansen te benutten. In de zesde minuut miste Xavier Akinrinbola een geweldige kans om Spartaan’20 op 1-0 te brengen. Hij produceerde, vrij voor keeper Michiel Vis, een zwak rollertje waar de keeper weinig moeite mee had. Een schril contrast met de kans die Robbert Stout van VOC even later kreeg na een voorzet van Quispel. Stout wist de bal wel in een klein gaatje te prikken langs Spartaan’20-keeper Poya Maleki Seifar: 0-1.

Spartaan’20 dat nogal verdedigend aan de wedstrijd begon, moest die stellingen verlaten, waardoor VOC kon laten zien waarom het op de tweede plaats staat: de wedstrijd controleren zonder groots spel, maar wel loerend op een extra kans. Spartaan’20 wist in de rest van de eerste helft VOC van scoren af te houden. Sterker nog, in de laatste minuut van de eerste helft volgde een buitengewoon knappe en oogstrelende aanval vanSpartaan’20, die werd besloten met een prima kopbal van de duikende Melivai Krolis. Met een fantastische redding wist Michiel Vis de bal uit zijn doel te ranselen. Deze fantastische actie van Spartaan’20 diende als inspiratie voor de tweede helft van de spannende en sportieve wedstrijd.

In de tweede helft was het Spartaan’20 dat regeerde. Coach Omar Khan bracht aanvaller Swendly Albertus in voor verdediger JoĂ«l Nascimento, hiermee bewust het risico nemend dat de druk op de verdediging misschien wel te groot zou worden. Zijn keuze bleek echter juist want VOC moest terug, ver terug. Kansen konden niet uitblijven. Die kwamen dan ook, maar werden wel gemist . Als je moeite hebt met score, kan je ook winnen door het geluk af te dwingen. Helaas, dat geluk was Spartaan’20 niet beschoren; tot tweemaal toe leek een bal via een VOC-verdediger in het doel te  verdwijnen maar rolde net naast de voor Spartaan’20 verkeerde kant van de paal.

In het laatste ‘kwartier’ dat liefst 22 minuten duurde, kreeg Spartaan’20 nog vier grote kansen, maar de bal wilde er niet in. De ploeg van Omar Khan verdiende alle respect voor de manier waarop werd gevoetbald en de inzet waarmee werd gestreden. Helaas koop je daar geen brood voor, ook niet op zondag. Volgende week gaat Spartaan’20 op bezoek naar het ook al sterke GLZ/Delfshaven.