WedstrijdverslagenZondag 1

Ook in de uitwedstrijd tegen het nog puntloze VELO liet Spartaan’20 nog steeds niet zien waartoe het in staat zou moeten zijn, met als gevolg een teleurstellend gelijkspel als eindresultaat.

De start was zeker hoopvol. VELO kwam de eerste 20 minuten nauwelijks over de middenlijn. Met veel inzet werd VELO met de rug tegen de muur gezet. De beloning kwam na een kwartier toen Enes Ozturk een fraaie voorzet gaf, die door Rowendey Schoop middels een nog fraaiere duik hard achter de VELO-doelman werd gekopt. Hij benutte hiermee een van de diverse kansen die VELO Spartaan’20 bood. Kort voor het half uur leek de 0-2 een feit te worden, maar schoof Enes Ozturk de bal rakelings voorlangs het belegerde VELO bolwerk.

Wat er daarna in de Spartaan’20-hoofden gebeurde, is voor de Spartaan’20-supporter nauwelijks verklaarbaar. Was het terugschakelen van het tot dan toe prima functionerende middenveld daar debat aan, het soms slordige spel van de verdedigers of de nog steeds niet doeltreffende aanvallers? VELO greep in ieder geval de gelegenheid aan om alsnog in de wedstrijd te komen. Met veel verbaal geweld trachtte de VELO-bank de gang van zaken extra te beïnvloeden. Als het doel was de VELO-naren beter te laten voetballen, is dat natuurlijk prima. De strijdlust aan Wateringse zijde werd opgevoerd. Maar dat ook het jonge arbitrale trio, en dan in het bijzonder de scheidsrechter, het regelmatig op weinig respectabele manier moest ontgelden, is minder acceptabel.

In de 39e minuut verspeelde Spartaan’20 weer eens knullig de bal en liet Toufik el Hamdaoui een knap staaltje passeertechniek zien door drie Spartaan’20-verdedigers op het verkeerde been te zetten en ook keeper Alihan Ulusoy kansloos te laten: 1-1.

Van de tweede helft kreeg iedereen van de kou en het vertoonde spel tranen in de ogen. De confrontatie tussen de VELO-bank en de scheidsrechter escaleerde ook nog wat, zodat de scheidsrechter een van de bankzitters achter de omheining liet plaatsnemen. In het veld werd er zonder meer hard gewerkt voor een beter resultaat, maar het vertoonde spel behaalde nimmer het eerste klasse niveau. Nadat het een enkele keer was ontsnapt bij gevaarlijke schoten van VELO, leek Spartaan’20 in de laatste tien minuten nog de meeste aanspraak te kunnen maken op een overwinning, maar de kansjes werden ook nu niet benut.

Al met al dus een teleurstellend resultaat, er zal uit een ander vat moeten worden getapt om volgende week de drie punten binnen te slepen tegen CVV Zwervers.