WedstrijdverslagenZondag 1

Het onderaan de ranglijst bungelende VELO, dat komend seizoen stopt met zijn zondagselectie, mocht geen probleem vormen voor de Spartaan-elf om weer eens een driepunter te scoren en zich daarmee definitief te verlossen van nacompetitie-zorgen. Feitelijk werd dat ook geen probleem, hoewel de Spartanen het zich nog onnodig moeilijk maakten.

In de openingsfase was een snelle voorsprong binnen handbereik, maar binnen vijf minuten misten Swendly Albertus en Tayfun Karaca grote kansen om de score te openen. Daarna bleef de thuisploeg oppermachtig met misschien wel 80% balbezit, maar steeds in de buurt van het doel faalde men in de eindpass en de afwerking. Ook op het half uur weer twee grote mogelijkheden voor de eerdergenoemde Spartaan-spelers, maar hun inzetten ging wederom voorlangs en naast het VELO-doel.

Coach Omar Khan had in de pauze kennelijk zijn mannen goed ingepeperd dat schoten ook wel tussen de palen mochten. Binnen het kwartier leverden twee fraaie schoten na goede passeeracties ook twee doelpunten op. Eerst was het Xavier Akinrinbola die de bal in de rechter benedenhoek plaatste met een schuiver van afstand en even later verdween een streep van Tayfun Karaca in dezelfde hoek tegen de touwen: 2-0.

Hierna etaleerde Spartaan’20 wat slordigheden achterin, waardoor het zwakke VELO zowaar wat kansen kreeg. Ryan Donders was na 65 minuten dichtbij een tegentreffer, maar schoof de bal voorlangs het doel van Spartaan’20-keeper Poya Maleki. Daarna was het weer de beurt aan de Spartanen, maar het duurde nog tot de 78e minuut voordat het grote overwicht nogmaals tot een treffer leidde. Melivai Krolis veroverde de bal  op zijn tegenstander en schoof de 3-0 langs de uitlopende doelman Deniz Pamuk. Hierna liet Spartaan’20 nog enkele uitgelezen kansen liggen om de score op te voeren.

Volgende week start opnieuw een serie tegen de top van de ranglijst met allereerst de uitwedstrijd tegen koploper VOC. De Spartanen mogen dan bewijzen wat ze waard zijn met het meestal verzorgde spel, dat tegen de toppers nog tot te weinig punten leidde.