WedstrijdverslagenZondag 1

De tweede bekerwedstrijd van het seizoen liet een gedreven Spartaan’20 zien. Aanvankelijk leek het erop dat SSS een lastig te nemen klip zou worden, maar niets bleek minder waar. Al na 10 minuten was het ook voor SSS duidelijk dat er aan de Oldegaarde niets te halen viel.

In de 13e minuut sloeg Hans Kapata de eerste bres in de SSS-defensie. Met een droge knal deponeerde hij de bal van enige afstand achter de verdienstelijk keepende Geir Sizoo. De SSS-goalie vond even later het geluk aan zijn zijde toen Waylon Kampwart de bal tegen de binnenkant van de paal plaatste. Kort voordat het half uur was verstreken, miste Hans Kapata mede door toedoen van de genoemde keeper een grote kans op zijn tweede treffer. In de 34e minuut waas het wel weer raak: Xavier Akinrinbola vond met grote precisie het hoofd van Rowendy Schoop die hard langs de keeper in het doel kopte: 2-0.

Spartaan’20 bleef met veel enthousiasme kansen creĂ«ren, die soms jammerlijk werden gemist of ter nauwer nood door keeper Geir Sizoo onschadelijk werden gemaakt. In de 45e minuut beging de defensie van SSS een ernstige fout en stonden drie Spartanen voor het vrijwel lege doel. Voordat Spartaan’20 de derde treffer kon aantekenen, toonde  scheidsrechter Gyuri Takacs zich “lief” voor SSS en floot hij voor de rust. Jammer dat hij niet begreep dat Spartaan’20 terecht teleurgesteld was en hij teleurgesteld reageerde.

De tweede helft werd bijna een kopie van  de eerste helft. Een aanvallend Spartaan’20 tegen een steeds moeizamer verdedigend SSS met steeds weer een adequaat reagerende keeper. Spartaan’20 had de nodige tegenslag in het afronden of was het misschien het keepersgeluk waarop Geir Sizoo een beetje recht had. Zo viel een kopbal van Shayron Curiel letterlijk op de lat en wist Spartaan’20 nogmaals de paal te raken.

In de 69e minuut was het dan toch raak: Xavier Akinrinbola liet met een prima geplaatst schot de 3-0 op het scorebord aantekenen. De soms onnavolgbare scheidsrechter wist tijdens een blessurebehandeling van een SSS-er wederom de gemoederen op de kast te jagen, ditmaal met SSS als verontwaardigd slachtoffer. In de 87e minuut verscheen Rowendy Schoop vrij voor de keeper en speelde de bal naar Batuhan Saglam die binnen schuift. Echter, omdat om volkomen onverklaarbare reden de SSS-keeper met een kreet ter aarde stortte, besloot de arbiter de 4-0 niet toe te kennen en bleef het dus bij drie treffers. Spartaan’20 kan terugzien op een goede wedstrijd en een duidelijk waarneembare opgaande lijn. Volgende week zondag is de laatste bekerwedstrijd, uit tegen Antibarbari, aanvang 14:30 uur.