WedstrijdverslagenZondag 1

Op bezoek bij Rood-Wit in het bitterkoude Brabantse St. Willebrord heeft Spartaan’20 weer een stukje van zijn eigenwaarde teruggevonden. Nee, het was lang niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar het doel werd weer gevonden en dat levert punten op!

In de eerste helft twee kwakkelende teams die ondanks de inzet geen acceptabele pot voetbal wisten te presenteren. Veel meer dan een rommelige vertoning was het eigenlijk niet. Spartaan’20 toonde wel over meer voetballend vermogen te beschikken en er werden zeker kansen gecreĂ«erd, maar te slordig afgerond. Zo miste, mede dankzij goed optreden van Rood-Wit-doelman Andy Steging, de keeper van Rood-Wit, Osman Tozlu na goed doorzetten een goede kans en wist de doelman eveneens een kopbal onschadelijk te maken. Ook toen Rowendey Schoop vrij voor de keeper verscheen, bleef deze de situatie de baas. Rood-Wit-ter Boy van Steen maakte in de tegenaanval van de plotseling verkregen ruimte gebruik, door de bal via de lat over te schieten. En in de 35e minuut had Spartaan’20 nogmaals geluk toen de bal na een zachte inzet via de paal naast het doel van keeper Giovanni de Man rolde. De rust kwam dan ook met 0-0.

Na rust bleek het voetballend vermogen van Spartaan’20 de doorslag te gaan geven. Echter, het was een buitengewoon zwak moment van de doelman van Rood-Wit dat de ondergang van de thuisclub inluidde. Wat er gebeurde in de 52e minuut laat zich bijna niet beschrijven. Een verdediger die de bal van grote afstand van zijn keeper weg trachtte te werken maar de bal volkomen verkeerd raakte, bracht de keeper in verwarring. Over of die trap nu als terugspeelbal gezien moest worden waren de meningen nogal verdeeld, maar de keeper besloot in een ‘split second’ de bal niet te vangen maar uit zijn eigen doel te koppen. En dat had hij nou net niet moeten doen, want hij kopte de bal strak in de kruising van zijn eigen doel! Spartaan’20 kwam aldus uitermate gelukkig op 0-1.

Het gaf de Spartanen plotsklaps extra vertrouwen. Zes minuten later produceerde Michel Margaretha een prima voorzet, die door Rowendey Schoop ouderwets goed in het doel werd gewerkt: 0-2. Er volgde nog vele kansen en ook Rood-Wit trachtte de bakens nog te verzetten, maar kon nog maar zelden onder de druk van Spartaan’20 uitkomen. De aanvallers hadden het licht gezien en schiepen kans op kans. In de 72e minuut legde Batuhan Saglam de bal op het hoofd van de wederom trefzekere Rowendey Schoop, 0-3.

En tien minuten voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bastiaan Evers was het Swendley Albertus die zich handig vrijspeelde en de bal in de verre hoek langs de keeper schoot: 0-4.

Een even onverwachte als verdiende overwinning in een verre uitwedstrijd. Volgende week trekt  Spartaan’20 wederom het Brabantse land in, want dan staat de uitbeurt tegen het Bergen-op-Zoomse DOSKO op het programma.