WedstrijdverslagenZondag 1

De strijd tussen twee ploegen die aanvankelijk zeker aan elkaar waren gewaagd heeft in Rood-Wit W een terechte winnaar opgeleverd. Rood-Wit W toonde zich gaandeweg de meer complete ploeg.

Spartaan’20 startte uitstekend. Na anderhalve minuut liet Hans Kapata de twee centrumverdedigers zijn hielen zien en wist hij de Rood-Wit keeper feilloos te passeren. Dit overdonderde Rood-Wit zeker en het duurde dan ook enige tijd voordat trainer Jack Sweres zijn spelers op het goede spoor had gezet. Maar toen hij dat voor elkaar had, ontstonden voor het doel van Spartaan’20 de nodige problemen. Problemen die Spartaan’20 keeper Giovanni de Man aanvankelijk nog goed wist op te lossen. Na 17 minuten wist hij de doorgebroken Jaimy de Visser te stuiten. Vervolgens presteerde Rood-Wit goalie Andy Steging hetzelfde door Swendley Albertus van scoren af te houden. Daarna hadden beide keepers het nodige geluk toen rond de twintigste minuut eerst Hans Kapata in kansrijke positie de bal niet de goede richting kon meegeven en vervolgens aan de andere kant een door een Spartaan’20 verdediger van richting veranderde bal de lat schampte.

In de 30e minuut was het weer een van richting veranderde bal die deze keer wel doel trof. Rood-Witter Sven van Zwam mocht op ongeveer 20 meter van het doel een vrije schop nemen, die via de muur onder Giovanni de Man door schoot. In het verdere verloop van de eerste helft toonde Rood-Wit met name door stevig maar ook fair spel het Spartaanse middenveld onder druk te kunnen zetten. De rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Na rust ging Rood-Wit verder met het spel waarmee het voor rust de zaken al naar zich toe trok. Spartaan’20 had hiermee de grootste moeite. Binnen 10 minuten bracht Edwin Jaspers uit een scrimmage Rood-Wit W op de 1-2. Vervolgens trok Rood-Wit zich enigszins terug en kreeg Spartaan’20 wat meer ruimte, dat het echter niet of onvoldoende gebruikte. Aanvallende onmacht enerzijds en onzorgvuldigheid anderzijds waren hier debet aan. Feitelijk profiteerde Rood-Wit van de onmacht en onzorgvuldigheid want het creĂ«erde net zoveel kansjes als Spartaan’20. Toen in de 77e minuut Sven van Zwam al dan niet in buitenspelpositie de 3-1 maakte, deed dat feitelijk niet zo veel meer ter zake want Rood-Wit had Spartaan’20 al lang in de houdgreep. De Brabanders vertrokken verdiend met de punten.

Volgende week de kans voor Spartaan’20 om zich in Zevenhuizen te herstellen tegen Groeneweg.