WedstrijdverslagenZondag 1

Twee ploegen die met exact hetzelfde puntenaantal op de 5e en 6e plaats staan bij aanvang van de wedstrijd. Echter, van enige gelijkwaardigheid was in het spelbeeld deze middag geen sprake. Enerzijds een Spartaan’20 dat er vol voor ging en anderzijds een zeer matig acterend Olympia, dat dus op alle aspecten de mindere was. Spartaan’20 bezat veel meer snelheid, combineerde makkelijker en stond tactisch veel beter. Tegen de jonkies van Spartaan’20 met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar had de oudere garde van Olympia met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zeker in de eerste helft niets in te brengen. Neem daarbij het aantal (afgedwongen) fouten van Olympia en de oorzaak van de schade aan Olympia-zijde is verklaard.

In de 18e minuut mocht Enes Ozturk een vrije trap nemen op een afstand van 40 meter van de Goudse doelman Robbert Dols. Deze vond een muur niet nodig. Dat heeft hij geweten: de bal ging snoeihard in de kruising, maar dan ook echt zoals dat heet “stijf in de kruising”: 0-1.

In de 26e minuut werd de druk op dezelfde keeper zo hoog dat hij de bal in de voeten schoof van Swendley Albertus, die daar wel weg mee wist en de 0-2 scoorde. En toen Tayfun Karaca door een wat wilde trap werd geraakt, mocht Batuhan Saglam uit de toegekende strafschop de 0-3 op het niet werkende scorebord aantekenen. Het enige dat Olympia daar tegenoverstelde was een schotje op de buitenkant van de paal. Als er zich al iets gevaarlijks voor het Spartaan’20-doel voordeed, kwam dat door soms wat slordigheid van de Spartanen zelf.

De tweede helft gaf aanvankelijk een iets ander spelbeeld te zien. Olympia kwam feller uit de startblokken. Toen de Spartaan-defensie in de 55e minuut wederom wat slordig was, kreeg Olympiaan Jesse Branderhorst de ruimte een gevaarlijk schot te lossen, wat de 1-3 betekende. Spartaan’20 was hierna weer bij de les en joeg Olympia weer overal op. In de 61e minuut had de keeper van Olympia  nog het geluk dat de bal via de paal het veld weer in ketste. Toch werd de score door Spartaan’20 verder opgevoerd. Een prima voorzet van Swendly Albertus belandde op het kopgrage hoofd van de ingevallen Rowendey Schoop die al even prima afrondde: 1-4. En uiteindelijk ging Swendley Albertus nog eens op de solotour langs een reeks verdedigers en de keeper: 1-5.

Spartaan’20 levert een prima seizoeneinde en heeft de vijfde plaats nu vast in handen. Volgende week aan de Oldegaarde de laatste competitiewedstrijd thuis tegen DHC.