WedstrijdverslagenZondag 1

Ook tegen het Zundertse Moerse Boys heeft Spartaan’20 vooral door het ontbreken van doeltreffendheid een geflatteerde nederlaag geleden. De wedstrijd tegen de koploper werd gespeeld in schitterende weersomstandigheden en bezocht door enige honderden toeschouwers.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang door de vele foutieve passes. Een wat nerveus en voorzichtig startende thuisploeg tegen een vanuit de verdediging goed opbouwend Spartaan’20. Met die strijdwijze had Moerse Boys erg veel moeite. Spartaan’20 kreeg de gelegenheid om in de wedstrijd te groeien en had in de eerste helft veelvuldig balbezit. Al in de 4e minuut kreeg Waylon Kampwart de  gelegenheid de Brabantse goalie vanaf 20 meter op de proef te stellen. Keeper Tom Machielse stopte de bal wel, maar de manier waarop hij dat deed  was weinig overtuigend. Spartaan’20 hield het aanvallend overwicht, pas in de 23e minuut wist Daan van den Broek aan de andere kant Spartaan’20-keeper Giovanni de Man voor het eerst te verontrusten.

In de 36e minuut bleek wederom dat keeper Magielse verre van safe was. Een goed schot van Osman Tozlu wist hij in zijn eerder vertoonde “grabbelstijl” te stoppen. Overigens was de keeper van Moerse Boys zeker niet de enige die onzekerheid vertoonde: ook aan Spartaan’20-zijde werden foutjes gemaakt. Zo schoof Shelton Wijngaarde zomaar de bal in de voeten van Daan van den Broek, maar dankzij adequaat ingrijpen van Giovanni de Man liep Spartaan’20 nog geen schade op. In de 43e minuut was Spartaan’20 dichtbij de 0-1. De aanvankelijk matig acterende Xavier Akinrinbola produceerde op aangeven van Tayfun Karaca een even fraaie als verrassende omhaal, de bal verdween echter net naast het doel. Scheidsrechter Raymond Schipper, die zowel door vriend als vijand niet altijd werd begrepen, gaf om onduidelijke reden veel extra tijd cadeau, het spel had immers in de eerste helft vrijwel niet stil gelegen. In die extra tijd kende hij Moerse Boys een vrije trap toe, de voorzet werd door Jorris Goossens net voldoende met het hoofd beroerd om Giovanni de Man kansloos te maken: 1-0. Dit had Spartaan’20 niet verdiend, maar het was niet anders.

Na rust moest Spartaan’20 hierdoor het accent nog meer op de aanval plaatsen. En daar lag nu net het probleem. De aanvallers met echt scorend vermogen zijn fors geblesseerd. Naast dat mist het elftal door hun afwezigheid ook een forse dosis ervaring. Was de gemiddelde leeftijd aan Brabantse kant 26 jaar, Spartaan’20 komt niet verder dan 21. Toch hoefde dat geen excuus te zijn, want in het begin van de tweede helft regen de kansen zich aaneen. In de 48e, 50e en 53e minuut waren er voldoende kansen op de gelijkmaker maar steeds ontbrak de beslissende voet tegen de bal.

Even later liet Moerse Boys zien hoe je wel kansen benut. Na een voorzet van Jorris Goossens werd de bal door Bart van den Broek strak achter Giovanni de Man in het doel geschoten: 2-0. Toch was de wedstrijd niet gespeeld. In de 64e minuut kwam Spartaan’20 terug. De manier waarop de 2-1 viel was overigens veelzeggend en paste wel in de wedstrijd. Keeper Tom Magielse trachtte op knullige wijze een bal, die op borsthoogte was te vangen, weg te stompen. Maar omdat hij de bal half raakte, verdween deze via Tayfun Karaca achter hem in het net:  2-1. Uiteraard gaf dit Spartaan’20 extra wilskracht om op de gelijkmaker te jagen en werd getracht de aanval door wat positiewisselingen te versterken. Helaas gooide wederom een fout van een keeper de wedstrijd in het slot: deze keer was het Giovanni de Man die een voorzet niet klem kon pakken, waarna Pim Goossens simpel de 3-1 wist te scoren. Moerse Boys kon de wedstrijd verder counterend uitspelen en wist ook nog een vierde treffer te produceren. Scheidsrechter Raymond Schipper negeerde ter hoogte van de middenlijn ten onrechte een vlagsignaal van zijn assistent. Een volgens vriend en vijand op de tribune ten onrechte goedgekeurd doelpunt, maar een VAR ontbrak.

Toen na afloop van deze sportieve wedstrijd bleek dat VUC had verloren, mocht Moerse Boys zich meteen ook periodekampioen noemen. Spartaan’20 moest met een geflatteerde nederlaag zijn wonden likken. Volgende week krijgt Spartaan’20 het op de tweede plaats staande VOC op bezoek en kan het Moerse Boys dus een goede dienst bewijzen.