WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 trad tegen virtueel koploper Moerse Boys op een zonovergoten Oldegaarde aan met de nodige invallers. Een Spartaan-team met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar tegen een tegenstander van gemiddeld 26 jaar, die dus  beduidend meer ervaring in huis had.

Spartaan’20 heeft dit seizoen regelmatig hoger geklasseerde tegenstanders met meer ervaring het best lastig gemaakt, maar door gebrek aan doeltreffendheid daartegen weinig punten behaald. Doorgaans lieten zij  de Spartanen het spel maken, maar niet de doelpunten. En ook het vaak risicovol uitverdedigen kostte Spartaan’20 nogal eens de kop. Ook deze keer leek het daar met name in de eerste helft weer op uit te draaien. Maar omdat Moerse Boys buitengewoon slordig met de kansen omsprong en Spartaan’20 keeper Poya Maleki Seifar de nodige reddingen verrichtte, bleef het een klein half uur nog 0-0. Moerse Boys spits Daan van den Broek toonde zich buitengewoon barmhartig door in het eerste half uur een tweetal grote kansen onbenut te laten. De gasten kwamen echter in de 28e minuut toch op de op dat moment terechte 0-1. Een vrije schop van Joris Goossens werd door zijn dichtbij de keeper staande broer Sjors met het hoofd zodanig geschampt dat keeper Poya Maleki misgreep. Spartaan’20 kwam ook wel regelmatig op de helft van Moerse Boys, maar echt gevaar werd daar niet gesticht en dus nauwelijks een kans gecreĂ«erd.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. Spartaan’20 had een middenvelder ingebracht  ten koste van een verdediger en had de snelle Hans Kapata van het middenveld naar de rechtervleugel verhuisd. Deze wijziging zorgde ervoor dat het spel grotendeels werd verplaatst naar de Moerse Boys speelhelft. De druk op de verdediging van Moerse Boys werd vergroot, zodanig dat de onzekerheid  van de keeper van Moerse Boys zich ging uiten in gegrabbel.

In de 55e minuut werd de eerste bres geslagen in de defensie van Moerse Boys. Uit een kort genomen hoekschop kwam de bal voor de voeten van Tayfun Karaca, die vanaf 20 meter een ietwat wegdraaiend schot losliet dat keeper Tom Magielse te machtig werd: 1-1. De vreugde aan Spartaan’20-zijde duurde echter maar kort, want binnen twee minuten lag de 1-2 in het net. De Zundertse club bezit in de drie broers Goossens een goud trio want het was nu Sjors die de bal vanuit een vrije trap op het hoofd van broer Pim legde, die de Spartaan-doelman met een strakke kopbal versloeg: 1-2.

Spartaan’20 had niettemin even mogen ruiken aan succes en dat smaakte naar meer, vooral ook omdat met veel meer overtuiging en geloof in eigen kracht werd gespeeld dan in de eerste helft. De druk op het Zundertse doel nam steeds meer toe, er waren in korte tijd een viertal hoekschoppen op rij te nemen en toen Tayfun Karaca in de 63e minuut op de stip werd getorpedeerd kwam de bal nog voordat de scheidsrechter kon fluiten op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van de mee opgekomen Waylon Kampwart, die zich geen moment bedacht en de bal strak in de touwen joeg: 2-2. Moerse Boys als gedoodverfde kampioenskandidaat was nu verplicht actie te ondernemen om de titelaspiraties niet vroegtijdig bij het grof vuil te moeten zetten. Het betekende dat men met man en macht moest gaan aanvallen tegen een scherp counterend Spartaan’20, dat dankbaar gebruik maakte van de geboden ruimte. Xavier Akinrinbola glipte in de 77e minuut langs een rijtje Zundertse verdedigers en schoof de bal vervolgens fraai langs keeper Tom Magielse: 3-2. Even later had de beslissing helemaal kunnen vallen: Hans Kapata liet zijn opponent de hielen zien en zette Tayfun Karaca vrij voor de keeper: die mikte de bal echter hard en vooral hoog over. Met nog vijf minuten op de klok was Moerse Boys alsnog dichtbij de gelijkmaker, maar in een enorme scrimmage werd de bal op miraculeuze wijze nog uit de doelmond gewerkt. Het bleef, ook na 7 minuten blessuretijd, 3-2 voor Spartaan’20, een overwinning die gezien de tweede helft zeker verdiend mag worden genoemd.