WedstrijdverslagenZondag 1

In een troosteloze entourage hebben Spartaan’20 en Groeneweg onder leiding van de werkelijk uitmuntende  scheidsrechter Frank Meeuwenoord toch een schouwspel opgevoerd dat het aanzien best waard was. Driekwart van de wedstrijd werd gespeeld onder erbarmelijke omstandigheden. Voortdurend hevige regenval en een temperatuur die we tegenwoordig “onhollands” kunnen noemen.

Het spel werd grotendeels bepaald door Spartaan’20. Geconcentreerd werd Groeneweg terug gedrukt, waardoor het zich maar sporadisch middels counters op de speelhelft van Spartaan’20 kon vertonen. Het enige dat misschien  Spartaan’20 verweten kan worden, was het wat lage tempo waarin werd aangevallen, waardoor Groeneweg steeds de tijd kreeg om de defensieve gaatjes te stoppen.

Na een half uur werd de druk van Spartaan’20  Groeneweg  toch te veel. De bal werd te zacht terug gespeeld en door de snelle en attente Hans Kapata dankbaar opgepikt waarna hij keeper Niels Heijkoop van Groeneweg omspeelde en de 1-0 op het score bord liet verschijnen. Het duurde nog geen tien minuten  toen wederom door geklungel in de Zevenhuizense defensie de bal bijna in het eigendoel werd gedeponeerd. Rowendy Schoop wist dat te voorkomen door zelf de bal in het doel te werken en de treffer op zijn naam te brengen: 2-0.

Leek het er in de eerste helft op dat Groeneweg zich als een mak lammetje naar de slachtbank liet leiden, het begin van de tweede helft gaf een ander beeld te zien. Groeneweg begon wat agressiever Spartaan’20 partij te geven. Het duurde even voordat Spartaan’20 weer de controle over de wedstrijd terug kreeg. Bovendien kwam Groeneweg in de 54e minuut op 2-1 nadat keeper Giovanni de Man een hard schot niet voldoende onder controle kreeg en Maurice Eckhardt de bal in het doel schoot. Dat was voor Spartaan’20 even schrikken, met de nadruk op even want een minuut later gaf Michel Margaretha vanaf de achterlijn een uitstekende voorzet die door Rowendy Schoop, die hoog boven keeper Niels Heijkoop uit torende, in het doel werd gekopt: 3-1.

In de 63e minuut werd Swendly Albertus vrij voor de Groeneweg-goalie gezet. De soms ongelukkig acterende Albertus omspeelde  de keeper geheel volgens het boekje en tekende voor  4-1. In de 80e minuut rondde de prima spelende Jörgen Gomes een fraaie aanval af met een evenzo fraaie kopbal,  5-1. In de slotminuut was het weer Hans Kapata die zijn eerste doelpunt met medewerking van de Groeneweg-verdediging kopieerde tot zijn tweede en Spartaans zesde treffer.

Complimenten voor Spartaan’20 dat de wedstrijd zakelijk uitspeelde en ook de complimenten aan de scheidsrechter die de wedstrijd na exact 90 minuten tot volle tevredenheid van alle aanwezigen af floot. Spartaan’20-trainer Omar Kahn kon tevreden zijn met de revanche van zijn ploeg op de domme, onnodige bekeruitschakeling vorige week.