WedstrijdverslagenZondag 1

Aan de Knibbelweg in Zevenhuizen  was het vooral voor het publiek een zware middag. De toeschouwers die de moeite hadden genomen om de ontmoeting tussen Groeneweg en Spartaan’20 te aanschouwen, mogen gerust diehards worden genoemd. Rond een veld waar werkelijk geen enkele beschutting aanwezig is, was het in de stromende regen afzien.

Gelukkig trachtten de 22 acteurs en het arbitrale trio de weinige toeschouwers op allerlei manieren te vermaken, hetgeen beslist waardering verdiende. Van een evenwichtig ontmoeting was echter geenszins sprake. Kwalitatief was Spartaan’20 over alle linies de betere. Groeneweg moest het voornamelijk hebben van de instelling, die door trainer RenĂ© van Beek met veel fanatisme werd omgezet in grote inzet. Omdat Spartaan’20 zo af en toe Groeneweg een handje toestak door soms irritant nonchalant te handelen, kwam ook Groeneweg vooral in de tweede helft soms nog gevaarlijk uit de hoek.

Na vier minuten brak Spartaan’20 de score open door in de persoon van Batuhan Saglam een strafschop te benutten. In het strafschopgebied werd Swendly Albertus ten val gebracht waarop scheidsrechter Leo van Dokkum de bal op de stip deponeerde. Een typisch geval van “Ja, hij kan hem geven” en als je onderaan staat wordt hij ook gegeven.

In de 24e minuut werd na een hoekschop de bal min of meer weggewerkt. “Min of meer” omdat de bal van ruim 20 meter door Tayfun Karaca met dubbele snelheid werd geretourneerd en via een been van een verdediger in het doel verdween: 0-2. En Tayfun  was even later opnieuw succesvol: in 31e minuut kegelde hij de bal wederom langs doelman Timber Borst: 0-3. Groeneweg kwam in het eerste bedrijf nauwelijks voor het doel van Spartaan’20-goalie Giovanni de Man. Door de lucht bleken de Spartaan’20-verdedigers oppermachtig en op het natte kunstgras maakte de verdedigers ook weinig foutjes.

In de tweede helft probeerde Groeneweg met nog wat extra energie Spartaan’20 vroegtijdig op te vangen. Helemaal zonder succes was dat niet, maar het leverde de thuisploeg maar zelden wat op. De weinige kansen werden niet door de aanvallers verzilverd, mede dankzij goed optreden van doelman Giovanni de Man. Wel begonnen diverse Spartaan’20-spelers een gebrek aan concentratie en een overschot aan nonchalance te vertonen. De noodzakelijke herstel werkzaamheden na een onnodige fout waren dan ook  de oorzaak van de door scheidsrechter Van Dokkum getoonde gele kaarten.

Spartaan’20 bleef voetballend wel oppermachtig en in de 70e minuut schonk Osman Tozlu spits Tayfun Karaca een enorme kans om zijn derde en Spartaan’s vierde treffer te maken: 0-4. Zoals al gememoreerd werd Spartaan’20 slordig en dat monde uit in een geweldige blooper. In de 78e minuut speelde Waylon Kampwart de bal terug op zijn doelman, die de bal vervolgens tegen Groeneweg-spits Mario van Dieren aan knalde. Deze zag tot zijn eigen verbazing de bal strak in het doel belanden, 1-4. Het laatste woord was hierna weer voor Spartaan’20. In de 87e minuut kreeg Swendly Albertus een prima steekpass van Waylon Kampwart en schoof hij de bal langs de uitlopende doelman in het doel van Groeneweg: 1-5.

In de rest van de speeltijd werd niet meer gescoord en maakte de scheidsrechter voor de weinig overgebleven toeschouwers na liefst vier minuten extra tijd een eind aan hun lijden in de voortdurend stromende regen. Spartaan’20 kon met een mooie 5-1 overwinning terug naar Rotterdam, maar hopelijk ook met het besef dat de vertoonde onzorgvuldigheden volgende week in de thuiswedstrijd tegen VUC echt achterwege moeten blijven om de nummer vier op de ranglijst te kunnen verslaan.