WedstrijdverslagenZondag 1

Van de flitsende competitiestart is momenteel weinig flitsends meer over. Integendeel, het wordt steeds fletser. Van de wedstrijd tegen GLZ/Delfshaven had het Spartaanse publiek zich veel voorgesteld. Er bestond hoop dat Spartaan’20 van de gemaakte fouten in de afgelopen wedstrijden iets had geleerd, maar de trouwe volgers ontwaakten buitengewoon snel uit die droom! Het duurde welgeteld 22 seconden (!) voordat de eerste blunder in de verdediging door GLZ/Delfshaven kon worden omgezet in 0-1. Het was Enes Kahriman die het cadeautje dankbaar aanvaardde.

Deze klap kwam Spartaan’20 feitelijk niet meer te boven. Alle goede bedoelingen ten spijt, bleef het zich in elk geval tot aan de rust verre van eerste klasse-waardig presenteren. Er werden nog meer persoonlijke fouten gemaakt. In de 9e minuut durfde keeper Alihan Ulusoy niet uit te lopen, iets wat eenieder wel verwachtte. Ook centrale verdediger Jörgen Gomes werd enigszins verrast door zijn doelman en zag zich vervolgens genoodzaakt zijn hand op de schouder te leggen van Serdar Demirel. Dit was reden genoeg voor de uitstekende scheidsrechter Gino D’Onorio om GLZ/Delfshaven een strafschop toe te kennen. Aanvoerder Ufuk Akkanoglu schoot deze feilloos in: 0-2.

Deed Spartaan’20 dan helemaal niets goed? Nou ja, in ieder geval te weinig. Was er eens een aanval, dan volgde vaak weer een onzorgvuldige pass of een mislukt schot. EĂ©n keer, in de 21e minuut, was het bijna raak toen een voorzet van Rowendey Schoop bijna door GLZ in het eigen doel werd gewerkt.

Omdat het middenveld ondanks alle goede bedoelingen onvoldoende kon inbrengen tegen de met veel meer overtuigingskracht acterende GLZ-ers, bleef Spartaan’20 machteloos. Ook de veel gehanteerde ‘lange bal’ kwam zelden goed aan of werd slecht behandeld. Toen in minuut 32 Serdar Demirel de verdedigers weer eens zijn hielen liet zien en een perfecte voorzet losliet, kon Ufuk Akkanoglu de 0-3 aantekenen. Even later schoot Enes Kahriman ook nog eens op de paal, terwijl Spartaan’20 aan de andere kant over pech mocht klagen toen een fraaie kopbal van Rowendey Schoop afketste op de lat.

Na rust was er wat meer sprake van evenwicht. GLZ/Delfshaven wachtte meer af, Spartaan’20 creĂ«erde wat kansen maar die werden of slecht afgerond of door pech gemist. Het enthousiasme waarmee Spartaan’20 ten aanval trok, werd door GLZ/Delfshaven beantwoord met de vlijmscherpe counter. Het was uitgerekend oud-Spartaan’20 speler Mouad Fissoune die een counter afsloot met een snoeihard en voor keeper Alihan Ulusoy onhoudbaar schot: 0-4.

Veel eer viel er toen zeker niet meer te behalen, maar het mag gezegd worden dat Spartaan’20 in de laatste fase van de wedstrijd niet bepaald het geluk aan haar zijde had. Eerste zag Michel Margaretha hoe zijn inzet op het laatste moment nog door een verdediger onschadelijk werd gemaakt. Vervolgens waren er drie Spartanen die een meter voor de doellijn de bal ook niet in het doel gewerkt kregen en ten slotte lobde de doorgebroken Rowendey Schoop fraai over de keeper waarna de bal niet in het doel maar op de lat belandde.

GLZ/Delfshaven won op indrukwekkende wijze deze sportieve wedstrijd verdiend met 4-0 en liet Spartaan’20 achter met de nodige hoofdbrekens, die om snelle oplossing vragen omdat anders de onderste plaats op de ranglijst snel dichterbij komt.