WedstrijdverslagenZondag 1

De wedstrijd kwam pas na ongeveer 20 minuten echt op gang. Beide ploegen kwamen toen pas tot acties die tot enige lichte opwinding aanleiding gaven. DOSKO produceerde enige afstandsschoten die over het doel gingen en Spartaan’20 wist met enige dieptepasses gevaar te stichten.

In de 31e  minuut leek en dacht Spartaan’20 op 1-0 te komen toen Rowendey Schoop een dieptepas onder de keeper door in het doel schoof. Helaas werd het doelpunt niet toegekend omdat de scheidsrechter het vlagsignaal voor buitenspel van de assistent honoreerde. In de 44e  minuut kopte Rowendey Schoop de bal op de bovenkant van de lat, maar direct daarna was het nog voor rust wel raak: na een prima steekbal van Swendly Albertus wist Rowendey Schoop nogmaals de keeper te passeren en nu telde het wel, 0-1 was ook meteen de ruststand.

Na rust trachtte DOSKO met veel energie de bakens te verzetten. Spartaan’20 werd onder druk gezet maar leek, mede door slordig afwerken van de DOSKO-aanvallers, niet te hoeven bezwijken. Helaas werd het door een inschattingsfout van de twijfelende keeper Giovanni de Man in de 66e minuut toch 1-1. Max Geers maakte namens DOSKO dankbaar gebruik van die fout.

Vijf minuten later volgde een prima aanval van Spartaan’20, die werd besloten met een eindpass van Rowendey Schoop op Shayron Curiel, die een niet te missen kans kreeg. Tot ontzetting van de al opspringende Spartaan-supporters schoot hij de bal van dichtbij precies tegen de benen van de DOSKO-doelman. In plaats van een nieuwe voorsprong, leidde dit direct de 2-1 achterstand in, want tot overmaat van ramp beging de Spartaanse verdediging bij de tegenaanval een enorme fout. De bal werd bij de hoekvlag niet adequaat weggewerkt, maar dom verspeeld. Het geschenk dat DOSKO aangeboden kreeg, werd in de persoon van Jari Rommens uiteraard dankbaar aanvaard: 2-1.

Jammer dat aan deze wedstrijd, waarin zeker in de tweede helft aan beide kanten bij vlagen aardig werd gevoetbald, door fouten geen punten door Spartaan’20 werden overgehouden. Hierdoor zakt men gevoelig op de ranglijst.