WedstrijdverslagenZondag 1

Je moet niet altijd de voortekenen geloven. Trainer Omar Khan bleef dus een optimist nadat duidelijk werd dat zijn topschutter Rowendey Schoop voorlopig door een ernstige blessure is geveld. Hij bracht een team op de been dat de opgaande lijn van de laatste wedstrijden wist door te trekken. Tegen het ruim hoger geklasseerde BMT was Spartaan’20 dusdanig gedreven dat men het gemis van de veel scorende spits bij het publiek bijna deed vergeten.

BMT is bepaald geen misselijke ploeg, met als sterkste punt de aanvalslinie. Die weet door snelle combinaties een verdediging in verlegenheid te brengen. Maar daar had de Spartaan’20-verdediging goed het oog in. De acties van de BMT-aanvallers leidden voor rust vrijwel niet tot echt grote kansen, hoewel enkele schoten van afstand gevaarlijk voorlangs zeilden, eentje zelfs via de paal. De grootste kans voor BMT ontstond in de 21e minuut door onnodig balverlies van Spartaan’20, waardoor een BMT-er vanaf dertig meter op een leeg doel kon schieten omdat keeper Giovanni de Man zich elders in het strafschopgebied bevond. De bal ging tot opluchting van alles wat Spartaan’20 een warm hart toedraagt ruim over de lat. Daar stond kort voor rust tegenover een situatie waarin zowel Michel Margaretha als Xavier Akinrinbola de bal op vijf meter van het doel niet tussen de palen kon krijgen, laat staan over de doellijn. En weer even later was het Hans Kapata die snoeihard op doel schoot, maar een uitstekende keeper Salim Balkaya op zijn weg vond. De eerste helft bleef zodoende ondanks de inzet van beide teams doelpuntloos.

Was de eerste helft zeker het aanzien waard, dat was de tweede helft nog meer. Al in de eerste minuut was het BMT dat in de persoon van Yassin Irzi vrij voor Giovanni de Man verscheen. De Spartaan-doelman wist het gevaar te keren. Het minder sterke deel van BMT is de verdediging en dat werd BMT, na wat later bleek, fataal. Spartaan’20 beschikt in de aanval over een aantal snelle lopers. De eigen aanvallende acties leverden gevaar, maar daarnaast wisten zij ook bij het uitverdedigen van BMT de opbouw aardig te verstoren. In de 52e minuut werd weer een sprintduel gewonnen, waarna de voorzet van Swendly Albertus door Michel Margaretha keurig werd afgerond: 1-0.

BMT is er de ploeg niet naar om het daarbij te laten. Met nog meer inzet en temperament trok men ten strijde. De tot dan toe onorthodox leidende scheidsrechter Juroen Koene kreeg zijn handen vol aan het in goede banen leiden van de wedstrijd, wat hem redelijk lukte. Opvallend was wel dat hij soms vlagsignalen van zijn neutrale grensrechters ogenschijnlijk niet waarnam of misschien wel negeerde. Dat bracht zo nu en dan wat onnodige onrust. In de 68e minuut viel de 1-1, toen BMT-er Alihan Aliyazicioglu doelman Giovanni de Man met een droge knal wist te passeren. Hieraan vooraf ging een situatie waarin een deel van het publiek dacht aan buitenspel. Zowel de scheidsrechter als zijn assistent waren het daar niet mee een en zo kwam de 1-1 op het niet werkende scorebord.

Beide teams bleven gaan voor de overwinning en op het moment dat iedereen aan een remise ging denken, het was al de 89e minuut, ontstond na twee hoekschoppen een scrimmage voor het doel van BMT waaruit Spartaan’20 toch nog wist te scoren. Het was Shelton Wijngaarde die raak schoot: 2-1.

BMT trachtte in blessuretijd alsnog de schade te herstellen maar dat leverde tegen de snelle Spartaan-aanvallers meer gevaarlijke situaties voor het eigen doel op dan voor het doel van Spartaan’20.

Spartaan’20 kon terugkijken op een goede wedstrijd en hield de broodnodige punten in eigen huis.