WedstrijdverslagenZondag 1

De avondwedstrijd in Delft in het “pittoreske stadionnetje van DHC” zoals het programma het aankondigde, daar had uw verslaggever zich toch wat anders van voorgesteld:  het clubgebouw aan de rand van het stadion is zeker fraai, maar de rest heeft nogal te lijden van jaren achterstallig onderhoud, waardoor een entreeprijs van vijf euro toch wat bijzonder overkomt
 En dan viel het resultaat voor de Spartanen uiteindelijk ook nog bar tegen: wederom een uitnederlaag.

De wedstrijd tussen DHC en Spartaan’20 kende een matte eerste helft en een boeiende tweede. De bovenste positie die DHC momenteel inneemt, boezemde kennelijk bij Spartaan’20 veel ontzag in. Te veel ontzag, want daardoor bleef Spartaan’20 zeker in de eerste helft te veel in de verdediging hangen. Omdat DHC bepaald geen gedreven indruk maakte, ontstond er een spelletje wat ook de toeschouwers weinig kon boeien en in elk geval die vijf euro entreegeld niet rechtvaardigde.

Bij de weinige uitvallen toonde Spartaan’20 te weinig precisie om keeper Bas van Zee te verontrusten. Aan de andere kant kon Spartaan’20 met het nodige kunst- en vliegwerk het eigen doel schoonhouden. Het duurde tot de 19e minuut voordat DHC tot score kon komen. Jessy Nauman kreeg van Spartaan-verdediger Osman Tozlu de ruimte om binnendoor te komen en verschalkte keeper Giovanni de Man. DHC verzuimde daarna andere forse mogelijkheden doeltreffend af te ronden, mede door goed keeperswerk van Giovanni. Zo kon Spartaan’20 tot de rust de schade beperkt houden.

Na rust een heel ander wedstrijdbeeld. Spartaan’20 liet zien dat met meer inzet en strijd DHC bedwingbaar moet zijn en kreeg nu ook kansen. Rond het uur spelen leek het dat DHC met de rug tegen de muur stond en dat Spartaan’20 dichtbij de gelijkmaker was. DHC-trainer Rob de Lange voelde aankomen dat de matheid van zijn ploeg weleens funest zou kunnen worden. Met zijn ontzagwekkend stemgeluid wist hij DHC te activeren. Nadat Spartaan’20 nog wat halve mogelijkheden onbenut liet, was het wederom Jessy Nauman die weer een pass binnendoor mocht aannemen en met enige precisie de bal in het doel knalde. Volgens enkele toeschouwers in buitenspelpositie, maar aangezien onze assistent de vlag naar beneden hield, telde de goal gewoon. Op dat moment toch enigszins tegen de verhouding in en dus teleurstellend voor Spartaan’20. Na dit doelpunt kregen beide aanvalslinies nog kansen, maar werd er niet meer gescoord. Conclusie: DHC wint verdiend van Spartaan’20, dat mogelijk met wat meer lef en veel meer accuratesse een beter resultaat had kunnen bereiken.

De jonge scheidsrechter Sven Spaan uit Zwaag leidde deze sportieve wedstrijd op een uitstekende en bovenal rustige wijze.