WedstrijdverslagenZondag 1

Een gedreven Spartaan’20 heeft het seizoen mooi afgesloten met de vijfde overwinning op rij. Deze keer moest DHC er aan geloven.

DHC, dat volgende week de nacompetitie zal starten tegen VUC, had kennelijk gehoopt op minder tegenstand, want enkele manschappen die doorgaans basisspelers zijn zaten op de bank. Bij Spartaan’20 waren de langdurig geblesseerden allemaal weer inzetbaar. De ploeg streed voor elke meter, terwijl DHC trachtte vooral verzorgd spel op de mat te leggen. Onder leiding van de uitstekende en zeker niet kinderachtig fluitende scheidsrechter Van Loenen ontstond een boeiende wedstrijd, met kansen aan beide kanten. In de 6e minuut slalomde Spartaan Shelton Wijngaarde door de verdediging van DHC, maar werd hij door DHC-keeper Mats Mangelmans tot staan gebracht. Aan de andere zijde was er het bekende soms risicovolle uitverdedigen, waarmee de Spartanen de aanhang zo af en toe de stuipen op het lijf jaagt. Zo ook in de 12e minuut, toen DHC-er Quinten van der Kraaij tot opluchting van alles wat Spartaan’20 een goed hart toedraagt een grote kans onbenut liet die ontstond door slordigheid. In plaats van de bal in het doel te schuiven, verprutste de DHC-er het buitenkansje.

In de tweede helft  begon Spartaan’20 met Xavier Akinrinbola op de plaats van Davi Lizardo. Er werd meer druk gezet op DHC. Kennelijk had trainer Omar Khan de juiste aanwijzingen verstrekt, want Spartaan’20 kwam wat vaker voor het doel van de Delftenaren. Het was Swendly Albertus die de verdediging van DHC dwong tot wat drastischer ingrijpen. Dat deed men in de 50e minuut in het strafschopgebied onreglementair en dat leverde Spartaan’20 een strafschop op, die door Batuhan Saglam feilloos werd benut: 1-0. Toen even later Tayfun Karaca de bal namens Spartaan’20 net naast de paal kopte, vond DHC-trainer Rob de Lange het kennelijk genoeg geweest en bracht hij alsnog zijn standaard stoottroepen in het veld. Jordi Brouwer, Manuel Mansanga en Djerreld Muntslag vielen tegelijk in. Dat was voor Spartaan’20 even wennen, maar de onverzettelijkheid nam toe.

De scheidsrechter zag kennelijk iets ontoelaatbaars in het strafschopgebied toen keeper Poya Maleki Seifar de bal uittrapte en gaf een indirecte vrije trap. Deze werd hard in de muur geschoten en verder onschadelijk gemaakt. DHC trachtte het spel steeds meer te verplaatsen naar de Spartaan-helft, maar onderschatte de snelheid van de Spartanen die steeds beter de counter gingen hanteren. Jammer was het dat de vele kansen die hierdoor ontstonden door de Spartanen werden gemist, waardoor DHC mocht blijven geloven in een beter resultaat. Spartaan’20 bracht vervolgens eerst Rowendey Schoop in het veld en niet veel later Shayron Curiel. Deze twee ervaren aanvallers brachten wat meer power in het veld, waardoor de DHC-verdediging zich weer meer met het verdedigen moest gaan bezighouden. Er ontstonden steeds meer kansen voor de Spartanen. In de 90e minuut worstelde Rowendey Schoop zich vrij en plaatste hij de bal in de voeten van Swendley Albertus, die keeper Mats Mangelmans kansloos liet en Spartaan’20 op 2-0 bracht. Uiteraard wist DHC zich verslagen. Dat in de 95e minuut Djerreld Muntslag nog de 2-1 in het doel kopte, was voor de statistiek.

Op de tribune was iedereen het er over eens dat Osman Tozlu, die zijn 100e wedstrijd in Spartaan’20 speelde, zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde en vandaag gerust de uitblinker genoemd mocht worden.

Spartaan’20 is klaar met de competitie, maar een groot deel van de jonge ploeg zal nog twee finales gaan spelen: in het kader van de SHO-cup voor spelers onder 21 jaar tegen Barendrecht en in het kader de VoetbalRotterdam Drukzo Talent Cup voor spelers onder 23 jaar tegen Heinenoord of Brielle. Op de website vind u ongetwijfeld de datum en de tijd.