WedstrijdverslagenZondag 1

De uitwedstrijd tegen Den Hoorn werd toch met de nodige scepsis tegemoet gezien. Niet zelden bleek Den Hoorn-uit in het verleden een lastige horde en verloren we er nogal eens. Maar zo niet deze versie. Het uitgangspunt voor de wedstrijd: Spartaan’20 met de overwinning van vorige week tegen Moerse Boys vrij van degradatiezorgen, Den Hoorn in een iets minder goede positie en dus nog punten nodig om veilig te raken.

In de eerste helft was een wederom goed voetballend Spartaan’20 te zien, dat echter verzuimde het overwicht in doelpunten uit te drukken. Den Hoorn was vrijwel niet bij machte om Spartaan’20 ook maar enigszins partij te bieden, het kon op geen enkel moment in het strafschopgebied iets van onrust creëren. Intussen wist Spartaan’20 zeker zes opgelegde kansen te missen. Den Hoorn-keeper Twan Ruijgt maakte niet altijd een zekere indruk, maar bleek ondanks het nodige gegrabbel in de eerste helft nog voldoende kwaliteit in huis te hebben om de aanvallende acties van Spartaan’20 te neutraliseren. Daarbij werd hij zo nu en dan ook geholpen door enkele niet zorgvuldig afwerkende Spartanen. De vele toeschouwers zagen het dus allemaal wel aankomen dat dit Den Hoorn de strijd waarschijnlijk niet zou gaan winnen.

De eerste tien minuten na rust belegerde Spartaan’20 het doel van Den Hoorn. Behalve de meest chaotische situaties leverde dat geen doelpunten op. In de 65e minuut volgde de eerste echt gevaarlijke aanval op het doel van Spartaan’20. De Spartaanse doelwachter Poya Maleki Seifar wist de bal bekwaam uit zijn doel te ranselen. Maar uit de daaruit volgende hoekschop gebeurde datgene wat menig Spartaan’20-supporter al vreesde: als je zelf de goal niet maakt, valt hij aan de andere kant. Dubbeltriest was het dat de prima goalie van Spartaan’20 de scherp indraaiende hoekschop in zijn eigen doel tikte, 1-0 voor Den Hoorn.

Spartaan’20 ging niet bij de pakken neerzitten en trok met nog meer elan ten strijde. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker op het scorebord verscheen. Een voorzet van Hans Kapata werd door Swendly Albertus goed gecontroleerd en onhoudbaar ingeschoten: 1-1. De beer was los want binnen anderhalve minuut was het weer raak. Swendly Albertus stond weer aan het eind van een prima combinatie en hij kon, deze keer zwaar gehinderd, wederom de bal in het doel schuiven: 1-2.

De fraaiste goal kwam in de 87e minuut tot stand. Twee Spartaan’20 O19-talenten wisten elkaar prima te vinden. Een dieptepass van Dion Hooi bereikte invaller Nathan Bernardina, die de keeper van Den Hoorn fraai omspeelde en Spartaan’20 in veilige haven loodste.

Spartaan’20 mag terugkijken op een prima wedstrijd en heeft de stijgende lijn, die weken geleden werd ingezet, verder door getrokken.

Het sympathieke Hoornse publiek beloonde de Spartaan-ploeg bij het verlaten van het veld met een sportief en gemeend applaus. Met deze overwinning stijgt Spartaan’20 naar de 5e plaats in de eerste klasse B en zit het op het vinkentouw waar het gaat om plaatsing voor de nacompetitie via de derde periode.