WedstrijdverslagenZondag 1

Bij aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat de winnaar van vandaag een sprongetje op de ranglijst kon maken en dat de verliezer de winterstop in mineur zou ingaan. Spartaan’20 tegen Den Hoorn werd een wedstrijd tussen twee speel stijlen Ă©n twee gemankeerde ploegen. Beide gemankeerd omdat men nogal wat geblesseerde spelers telde. En voor wat betreft die speelstijlen: Spartaan’20 tracht altijd verzorgd combinatievoetbal te spelen en Den Hoorn bestookt zijn tegenstander meestal met messcherpe counters. Maar zeker in de eerste helft slaagden beide teams niet of nauwelijks in hun gebruikelijke opzet. Spartaan’20 maakte te veel foutjes om van “verzorgd” te kunnen spreken en Den Hoorn had gewoon niet de rust om de sporadische counter-kansen te benutten. Na 20 minuten kreeg Spartaan’20 de overhand en moest Den Hoorn terug.  Maar doelpunten leverde dat voor rust niet op. Ook niet toen Den Hoorn in de 45e minuut een ingooi snel nam, waardoor een Hoornees vrij voor keeper Giovanni de Man kwam te staan. Giovanni stond zijn ‘Man’netje en hield zijn doel schoon.

In de rust wisselde de trainer van Den Hoorn twee aanvallers. Anthony Sintniklaas en de 18-jarige Maurizio Marinacci maakten hun opwachting. Zeker in de eerste minuten had Spartaan’20 veel moeite op de veranderde speelstijl van Den Hoorn te anticiperen. En Spartaan’20 had het geluk aan zijn zijde toen de keeper hulp van de paal kreeg, Marinacci knalde de bal snoeihard tegen de buitenkant van de paal. Gaandeweg hervond Spartaan’20 zich en heerste steeds meer op het middenveld.  Het aantal goede combinaties groeide gestaag.

In de 71e  minuut weer een Spartaan-aanval met vloeiende combinaties, die Enes Ozturk plotseling de ruimte gaf om de tot dan toe onpasseerbare Erik van Paassen met een geweldige knal het nakijken te geven: 1-0. Den Hoorn voelde zich uiteraard gedwongen nu ook met veel inzet ten aanval te trekken, maar had daar niet echt de kwaliteiten of de scherpte voor. In minuut 84 wist Spartaan’20 voor de tweede keer een bres te slaan in de verdediging van Den Hoorn. We schrijven wel Spartaan’20, maar feitelijk was dit het werk van alleen Shayron Curiel. Hij pingelde tussen de punt van het strafschopgebied en het doelgebied vijf verdedigers op het verkeerde been en passeerde vervolgens de keeper vlekkeloos, 2-0.

Den Hoorn zal zich nog wel eens op het achterhoofd krabben want er waren in deze wedstrijd genoeg kansen om toch op zijn minst gelijk te spelen. Maar wie niet scoort wint niet. Spartaan’20 won de wedstrijd dan ook verdiend, mede omdat het verweer van Den Hoorn na het tweede doelpunt snel terugviel. Spartaan’20 behaalde de vierde overwinning en staat nu op de achtste plaats. Volgende week staat Spartaan’20 voor de zware opgave om zich de in een prima vorm verkerende koploper Moerse Boys in Zundert van het lijf te houden. Wie weet valt als sluitstuk voor de winterpauze een mooie verrassing te noteren