WedstrijdverslagenZondag 1

De selectie van trainer Omar Khan beleefde vorig weekend een prima trainingskamp in de Spaanse zon. Vandaag in de regen in Capelle aan den IJssel tegen CVV Zwervers moesten hiervan de vruchten worden geplukt. En Spartaan’20 verzaakte niet, al werd de winnende treffer overigens pas in de laatste officiĂ«le minuut op het bord gebracht.

De eerste helft was duidelijk voor de Spartanen. Vanuit een verzorgde opbouw werd de weg naar het Zwervers-doel steeds ingeslagen en gevaar gecreĂ«erd, maar tot zorgvuldige afronding kwam het niet. Ook niet uit de liefst tien hoekschoppen die Spartaan’20 alleen al in de eerste helft mocht nemen. Eentje ervan belandde indraaiend tegen de lat en dat was dus enkele centimeters te hoog. Pas na een klein half uur was het eerste gevaar van de gastheren te duchten, maar Sharlton Sambo schoot in vrije positie voor Giovanni de Man naast. Even later aan de andere kant leek de 0-1 er te komen, maar Michel Margaretha en Xavier Akirinbhola wisten een 2 op 1 situatie niet uit te spelen. Op slag van rust de tweede enorme kans voor CVV Zwervers, maar weer miste spits Sambo, nu dankzij goed ingrijpen van Spartaan-keeper Giovanni de Man.

Waar Spartaan’20 in de eerste helft veruit de betere ploeg was, was dit in het begin van de tweede helft zeker niet zo. CVV Zwervers durfde even meer vooruit te voetballen en dat had al snel succes. Daar was ook verdedigend geklungel van Spartaan’20 voor nodig. Shelton Wijngaarde, verder uitstekend spelend, maakte zijn enige foutje met een slordige pass waardoor de Zwervers-spits in schietpositie kwam. Giovanni de Man loste de bal en de rebound werd binnen getikt door Levron Raphael: 1-0.

Spartaan’20 herpakte zich, trok het spel weer naar zich toe en binnen twee minuten lag de gelijkmaker in het net door Shayron Curiel die een strakke voorzet van dichtbij kon binnenkoppen. Daarna was het overwicht vooral weer voor de Spartanen, het aantal hoekschoppen liep verder op en een winnende treffer mocht eigenlijk niet uitblijven. Maar steeds ontbrak in ‘de zestien’ net de scherpte om af te ronden. Net toen velen zich leken te verzoenen met een gelijkspel, viel toch de verdiende winnende treffer. Invaller Hans Kapata, als altijd lopend op iedere bal, zette vanaf links voor en Shayron Curiel vond door een woud van benen met een strakke schuiver het doel: 1-2.

Met deze zege lijkt Spartaan’20 echt afstand te nemen van de onderste regionen en kan het nog gaan kijken hoe ver het kan komen in de race om de prijzen.