WedstrijdverslagenZondag 1

Het uitduel tegen VUC werd door de Spartanen met de nodige scepsis tegemoet gezien. Immers, de laatste uitoverwinning op VUC kon ook de meest doorgewinterde Spartaan zich niet herinneren en de laatste seizoenen bleek de Haagse ploeg een stugge opponent.

Angst is een slechte raadgever, zegt het spreekwoord. En dat bleek ook de eerste helft: een veel te mat Spartaan’20 toonde in een te laag tempo maar zelden iets van het normaal zo aantrekkelijke combinatievoetbal. VUC moest het hebben van twee goede voetballers, een uitstekende keeper en een handvol hardwerkende zwoegers. Het werd geen enkele maal in het eerste bedrijf echt gevaarlijk en dus viel er zeker wat te halen voor Spartaan’20. Het laatste kwartier van de eerste helft werd dan ook meer gas gegeven, maar de defensie van VUC onder leiding van doelman Steven Verstraten hield redelijk eenvoudig stand. De grootste kans was voor Raygivano Dompig, die op slag van rust in vrije positie te hoog mikte.

De vraag na rust werd steeds meer: is Spartaan’20 in staat om Steven Verstraten nog te passeren? Doordat VUC ook iets meer vooruit durfde te voetballen, kregen de Spartanen ook meer ruimte en werden dreigender. De Haagse doelman heerste echter in zijn doelgebied op indrukwekkende wijze. Afstandsschoten, voorzetten en corners waren allemaal voor hem, vaak klem in de handen.

In de 80e minuut sloeg het noodlot voor de goede VUC-keeper toe. Klaar om wederom een voorzet onklaar te maken kreeg hij ongevraagd ‘hulp’ van een verdediger. Hij greep daardoor mis en de achter hem staande Spartaan-invaller Nathan Bernadina veegde de bal in het VUC doel: 0-1.

Hierna metselde Spartaan’20 zijn verdediging dicht. Desondanks kreeg VUC in de 86e minuut toch nog een dot van een kans, maar nu toonde Spartaan-doelman Delano Kortstam zijn kwaliteiten door met een razendsnelle reactie VUC het score te beletten. Diep in blessuretijd viel nog bijna de 0-2, toen Xavier Akinrinbola een uitstekend schot loste, dat -u raadt het al- de VUC-doelman uit de kruising tikte.

Omdat TOGB niet verder kwam dan een gelijkspel tegen ROAC, is Spartaan’20 op de tweede plaats beland. Volgende week komt VC Vlissingen, dat steeds betere resultaten behaalt, aan de Oldegaarde op bezoek.