WedstrijdverslagenZondag 1

In een wedstrijd die onder bizarre weersomstandigheden werd gespeeld, hebben zowel Spartaan’20 als VUC kostbare punten laten liggen. Spartaan’20 had bij winst virtueel de koppositie van TOGB kunnen overnemen, VUC had met drie punten zich iets kunnen losmaken uit de onderste regionen.

Zoals gezegd waren het bizarre omstandigheden. Daar bleek Spartaan’20 gaande de wedstrijd steeds minder en VUC juist steeds meer mee te kunnen omgaan. De thuisploeg begon erg sterk aan de wedstrijd Al in de tweede minuut vloog een kopbal van Shayron Curiel rakelings over het doel van VUC-keeper Steven Verstraten. De doelman had in het begin veel moeite met de door de wind gedragen afstandsschoten, een probleem waarmee Spartaan’20-keeper Delano Kortstam na rust natuurlijk ook te maken kreeg. In de vierde minuut begon Raygivano Dompig aan een rush. Ondanks overtredingen tegen hem begaan, leidde diens voorzet tot een treffer van Rowendey Schoop. Scheidsrechter Rob Wassink paste aanvankelijk terecht de voordeel regel toe, maar vlak voordat de bal het doel in vloog bedacht hij zich en kreeg Spartaan’20 wel een vrije schop maar geen doelpunt toegekend. Een forse teleurstelling voor een verbaasd Spartaan’20. Even later was het toch raak toen Swendley Albertus van afstand keeper Verstraten, geholpen door de wind, kansloos liet door de bal met een fraaie boog hard in de kruising te schieten: 1-0. Nauwelijks een minuut later was Spartaan’20-keeper Kortstam heel alert, toen hij een schuiver naast zijn doel tikte. Vervolgens gebeurde er langere tijd niet zo veel, tot de dertigste minuut toen Rowendey Schoop uit een voorzet van Shayron Curiel net naast kopte. Ook Enes Ozturk verzuimde hierna de 2-0 te maken, want zag zijn schot van ‘randje-zestien’ net naast de kruising vliegen.

Het Spartaanse middenveld functioneerde steeds minder goed en VUC paste zich beter aan de omstandigheden aan. De lepe Danny de Jel wist over de linkervleugel door te breken en bood een niet te missen kans aan Kevin van der Poel: 1-1. Maar nog voor rust wist Spartaan’20 de voorsprong te herstellen. Wederom produceerde Shayron Curiel een prima assist, Schoop controleerde de bal en rondde fraai af, 2-1

Na rust had VUC de harde wind mee en al snel bleek dat de ervaren ploeg daar veel beter mee om kon gaan. In de 50e minuut kreeg de Spartaan’20-keeper al een waarschuwing in de vorm van een bal op de paal en in de 55e minuut was het raak. Danny de Jel deed een poging om Delano Kortstam te verrassen met een lob over grote afstand en dat lukte omdat de doelman te ver voor zijn doel stond en centimeters te kort kwam om de bal nog over te tikken: 2-2.

Spartaan’20 had de grootste moeite de VUC-storm in te dammen en kon met veel kunst en vliegwerk het eigen doel verder schoonhouden. Zelf stelde het er aanvallend veel te weinig tegenover. Beide teams streden tot het einde toe wel voor de winst en waren dan ook teleurgesteld toen de scheidsrechter geen extra tijd toevoegde aan de negentig minuten, terwijl daar echt alle reden voor was. De ervaren leidsman floot in de barre omstandigheden overigens wel erg punctueel. Natuurlijk dient een bal stil te liggen bij een vrije trap, maar de meeste ballen zijn rond en een kunstgrasveld is redelijk vlak. Het valt dan, op zijn zachtst gezegd, niet mee om een bal met windkracht 8 en forse windvlagen stil te leggen
 Al met al een wedstrijd zonder winnaars.