WedstrijdverslagenZondag 1

Wat er vandaag aan de hand was, dat zullen de mannen vooral zelf kunnen vertellen. Voor de Spartaanse toeschouwers die de moeite hadden genomen naar het noordelijkste puntje van Rotterdam te reizen, deed het hoe dan ook pijn aan de ogen en het hart. Een ongekende nederlaag bij VOC, dat toch maar een puntje meer had op de ranglijst en destijds aan de Oldegaarde nog wat gelukkig aan de overwinning kwam.

Geluk had VOC vandaag niet nodig. Immers, Spartaan’20 was er lijfelijk wel maar verder eigenlijk niet. VOC speelde niet eens groots, maar kreeg al in de eerste fase van de wedstrijd alle tijd en ruimte van de haperende Spartaan-defensie. Voeg hierbij het volledige falen van de ‘aanvallende’ Spartanen en de 3-0 achterstand bij rust was al volledig verklaard.

Na zes minuten mocht Yannick Koevermans volkomen ongehinderd uit een hoekschop de 1-0 inkoppen. Spartaan’20 leek even iets terug te doen met een afgekeurde goal wegens hands en/of buitenspel van Josh Gross Santana en enkele andere tegenstootjes. Een schot van Soufian Charraoui werd fraai uit de hoek gedoken door VOC-keeper Michiel Vis. Hierna was de Spartaanse koek zo ongeveer op, zeker toen halverwege de eerste helft dom balverlies op het middenveld de 2-0 van Robbert Stout inluidde. Tien minuten voor de pauze de 3-0, ook een cadeautje omdat keeper Alihan Ulusoy een bal verkeerd beoordeelde, die hierdoor via de lat voor de voeten van Douwe van de Kroft viel terwijl drie Spartaanse verdedigers slechts toekeken.

Al wat Spartaan’20 was, hoopte na de pauze op een ommekeer, maar die kwam er niet, integendeel. Eerst schoot Soufian Charraoui uit een van de weinige Spartaanse kansen nog wel op de paal, maar toen twintig minuten voor tijd de 4-0 viel, was er een totale overgave Spartaan’20 onwaardig! VOC mocht zo ongeveer vrij opstomen naar het Spartaan-doel en toen was er voor onze keeper ook geen houden aan: tussen de 73e en 83e minuut liep VOC uit naar 9-0 en in de slotminuut viel ook nog de vernederende 10-0…

We houden ons maar vast aan dit beeld na afloop, toen coach Gokan Akgoz ver weg aan de overkant van het veld zijn wanpresterende spelers bijeen riep en ongetwijfeld hen fijntjes heeft ingewreven dat het nu aan hen is om de eer van de club te herstellen. Dat moet dan maar volgende week, let op Eerste Paasdag, om 14.30 uur tegen FC Boshuizen.