WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 speelde in en tegen Vlissingen zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Vrijwel niets klopte en Vlissingen kreeg en nam alle ruimte om zijn enigszins geschonden blazoen op te poetsen. Het duurde nog geen minuut of de volledig vrijstaande EtiĂ«nne Mallie kon tot ieders verbazing de 1-0 verzorgen.

Vervolgens wachtte Vlissingen af hoe Spartaan’20 met die tegenvaller zou omgaan. Maar omdat Spartaan’20 in alle linies faalde, hadden de Zeeuwen eigenlijk weinig te vrezen. Een harde kopbal van Shayron Curiel maakte nog wel indruk, maar werd keurig verwerkt door Matthew Lentink, de keeper van Vlissingen. Aan de andere kant werd een poging van wederom Mallie uitstekend verwerkt door Delano Kortstam, die de bal in een ultieme actie over de lat tikte. Ook een doelpoging van Talib Azaroiali ging voor Spartaan’20 langs de verkeerde kant van de paal.

Na ruim een half uur wist Spartaan’20 toch de gelijkmaker  te produceren. Van het drietal Spartanen dat vrij voor Keeper Lentink opdook, was het Raygivano Dompig die de bal in het doel wist te werken, 1-1. Daarmee groeide de hoop bij de Spartaanse aanhang dat het misschien toch nog wel goed zou komen. Maar de scherpte die er in het begin van de wedstijd al niet was, bleef de gehele wedstrijd ontbreken.

De tweede helft was twee minuten oud toen uit een hoekschop wederom Mallie de bal in het netje achter Kortstam wist te werken: 2-1. De hoekschoppen die Vlissingen vanaf links met de forse wind mee mocht nemen werden voor de Spartanen een obsessie. Men kreeg daar geen vat op, want in de 81e minuut betekende zo’n goede trap zelfs de rechtstreekse 3-1, door Vlissingse bril bezien een juweeltje. Even later viel ook nog de 4-1, een fraaie volley. Vlissingen verdiende uiteraard de overwinning en Spartaan’20 moet de wonden likken Ă©n de rug rechten om dit collectieve falen de volgende wedstrijd te voorkomen.