WedstrijdverslagenZondag 1

Zowel Spartaan’20 als VC Vlissingen zijn in de ‘winning mood’. Vlissingen won na een moeilijke competitiestart zijn laatste twee wedstrijden en Spartaan’20 won zijn laatste drie wedstrijden. Beide teams gingen dan ook vol voor de overwinning.

Vrijwel de gehele wedstrijd speelden zich hectische taferelen voor de beide doelen af. De thuisploeg was combinerend misschien iets beter, terwijl de individuele klasse bij de bezoekers het gevaarlijkste wapen was. In de 8e minuut noopte Swendly Albertus de keeper van Vlissingen, Karim Ben Sellam, tot een redding toen hij een prima voorzet van Raygivano  Dompig bijna in het doel werkte. Twee minuten later wilde Vlissingen-aanvaller Geraldi Geerman een strafschop, een claim die scheidsrechter Michiel de Waal resoluut afwees. In de 18e minuut moest de Vlissingen-keeper wederom reddend optreden op een schot van Shayron Curiel. En vervolgens mocht Spartaan-keeper Delano Kortstam tot twee keer toe handelend optreden. Aan de tweede kans, of eigenlijk schermutseling, ging een fors misverstand in de Spartaan-verdediging vooraf.

Binnen twee minuten na rust was het al raak voor de bezoekers uit Zeeland. Een echte klutsgoal, want na een te hard genomen vrije trap werd de bal in een mĂȘlee van spelers teruggebracht, waardoor Etienne Mallie plotseling de bal voor zijn voeten kreeg en Delano Kortstam het nakijken gaf: 0-1.

Deze tegenslag moest Spartaan’20 even verwerken. Trainer Omar Khan schakelde over op een aanvallender concept. Hij bracht een middenvelder voor een verdediger en wisselde een aanvaller. In de 61e minuut deed Xavier Akinrinbola iets heel slims. Keeper Karim Ben Sellam stond vaak ver voor zijn doel. Xavier wachtte op hĂ©t moment en wist met een fantastische lob kort onder de lat de doelwachter te passeren: 1-1.

Rond de zeventigste minuut ontstond wat commotie omdat VC Vlissingen het niet eens was met een aantal beslissingen van het neutrale arbitrale trio. Dat ging ten koste van de concentratie en Vlissingen kroop door het oog van de naald toen een vrije schop wederom over de keeper in het doel leek te gaan. Vlissingen bleef ook gevaarlijk, ook nadat de uitblinkende Geerman was gewisseld. Naar het einde van de wedstrijd kreeg Spartaan’20 nog de meeste kansen en toen in de 94e minuut de ingevallen Nathan Bernadina een voorzet schitterend vallend in het doel kopte, dacht heel Spartaan dat de zege alsnog binnen was. Maar helaas ging het feestje niet door, de neutrale assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd.

Spartaan’20 – VC Vlissingen bleef dus na een spannende en goede wedstrijd 1-1 en daar hadden vriend en vijand wel vrede mee.