WedstrijdverslagenZondag 1

Vooraf wist Spartaan’20 dat de wedstrijd tegen het Haagse TAC’90 zeker geen gemakkelijk duel zou worden. TAC is de meest scorende club in 1B, terwijl Spartaan’20 juist moeilijk scoort.

TAC werd van meet af aan voorzichtig en secuur  bestreden. Dat werkte prima voor de Spartanen, want het eerste kwart van de wedstrijd was Spartaan’20 de beter voetballende ploeg. Het dreef de talrijk meegereisde TAC-supporters hoorbaar tot wanhoop vanwege de vele foute passes aan Haagse kant. Spartaan’20 kon het hoge tempo ook beter aan. Beide teams hadden wel veel last van de harde, dwars over het veld staande wind. De bal kwam bij vrije trappen te vaak op plaatsen die de nemers zeker niet hadden bedoeld.

TAC moest het vooral van individuele acties hebben, terwijl Spartaan’20 meer met fraaie combinaties de TAC-verdediging in verlegenheid bracht.  In de 22e minuut liet de snelle en uitblinkende Raygivano Dompig zijn tegenstander zijn hielen zien, om vervolgens de bal op het kopgrage hoofd van Rowendey Schoop te leggen. Schoop passeerde TAC-keeper Giovanni Spaan met een harde kopbal: 1-0 en dat was op dat moment een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

In de 29e minuut een counter van TAC, uitgevoerd door Randall Labordus. Deze ontving de bal net over de middenlijn terwijl een Spartaan-verdediger juist een stap naar voren deed. De neutrale assistent beoordeelde dit niet als buitenspel. Daar was een deel van het publiek het niet mee eens, maar ja
 het publiek beslist hier niet over. Labordus snelde naar het doel en bood de meegelopen ploeggenoot Hamza Boukhari de niet te missen kans:  1-1. Spartaan’20 was duidelijk mentaal geraakt, want na deze treffer trok TAC de wedstrijd meer naar zich toe.

De tweede helft gaf nauwelijks een ander beeld te zien. TAC bleef ongeremd met het nodige fanatisme de aanval zoeken. Maar het aantal foute passes werd niet minder, Spartaan’20 bleef secuur verdedigen Ă©n loeren op de counterkansen, die er kwamen. In de 53e minuut kopte Shayron Curiel de bal snoeihard voorlangs het TAC-doel. Bijna halverwege de tweede helft gebeurde wat iedere Spartaan hoopte: een prima combinatie tussen Shayron Curiel en Batuhan Saglam door het centrum van de TAC-verdediging, door Saglam  gepromoveerd tot doelpunt: 2-1.

Wat er daarna gebeurde, laat zich nauwelijks met een pen beschrijven. De storm die TAC voor rust al even had ontketend, werd nu een orkaan. Spartaan’20 werd met de rug tegen de muur gezet, met een voortdurend dreigend TAC. Daar stond tegenover dat de Spartanen er ook enkele keren met een gevaarlijke counter uit kwamen en op die momenten verzuimden de wedstrijd te beslissen.

Uiteindelijk bleef Spartaan-keeper Delano Kortstam steeds de baas over zijn doel. En in de slotfase kreeg hij van invaller Hans Kapata maximale hulp, toen die dik in blessuretijd als een bliksemschicht opdook om de bal net voor de doellijn weg te glijden. Met deze actie redde Kapata de zege. In een niet hoogstaande maar desondanks aantrekkelijke en spannende wedstrijd was Spartaan’20 vandaag de gelukkigste.

Scheidsrechter Andrew Westenbroek  leidde prima, maar ook zijn assistenten verdienden een pluim. Een van hen, Kevin Korf, schoot de scheidsrechter te hulp toen die een (tweede) gele kaart aan een verkeerde Spartaan’20 speler had gegeven. De fout werd direct hersteld.