NieuwsNieuws 2023/2024NieuwsarchiefWedstrijdverslagenZaterdag 1Zondag 1

“Spirit heeft niets in te brengen tegen Spartaan’20”

We citeren ditmaal graag de kop van het artikel op de website van vv Spirit, tegenstander van Het Eerste op zaterdag 7 oktober. En omdat ook het verslag van de Ouderkerkse reporter compleet is, nemen we het met bronvermelding graag grotendeels over, met toevoeging van de Spartaanse doelpuntenmakers. En wilt u veel meer foto’s van de wedstrijd zien, ga dan even naar de website van vv Spirit!

De Ouderkerkers hadden niets in te brengen tegen de Rotterdammers. De koploper maakte vanaf het begin duidelijk wat de missie is dit seizoen: terug promoveren naar de 1e klasse. Het zette meteen de aanval in en was sterker in de duels. Spirit daarentegen was slordig aan de bal. Af en toe leek er een goede aanval aan te komen, maar smoorde dat in de Spartaanse defensie. Spirit creĂ«erde in de 1e helft geen enkele kans. Spartaan’20 deed dat wel. Tot twee keer toe reageerde de Ouderkerkse doelman Ruben van der Velden alert, maar halverwege de 1e helft was hij kansloos op een rake kopbal van Aroen Orie: 0-1.
Na de rust was het niet veel anders. Spartaan’20 zocht de aanval en leek zelfs een tandje erbij te doen. Nadat eerst een makkelijke combinatie door de Ouderkerkse verdediging heen een speler vrij voor het doel bracht en diens schot tot ieders verbazing op de paal belandde, was het in de aanval daarna wel raak door Lluis Baldeh Baldeh: 0-2. Even later ook de 0-3 door Collin van den Berg en toen was de wedstrijd gespeeld.
In het restant van de wedstrijd kreeg Spirit nog wel enkele mogelijkheden om de score wat draaglijker te maken. Het laatste woord was echter aan het oppermachtige Spartaan’20, dat via Desmond Asare ook nog de 0-4 binnen schoot.

Komende zaterdag 14 oktober de tweede thuiswedstrijd van Spartaan’20, tegen het Dordtse EBOH. In vroegere tijden al vele malen tegenstander. Maar EBOH stapte jaren voor ons al over naar het zaterdagvoetbal. Let op! Aanvang zaterdag a.s. is  14.30 uur.