In een wedstrijd waarbij voor beide teams veel op het spel stond, heeft Spartaan’20 aan het langste eind getrokken. Het op de tweede plaats staande Olympia kon zich geen puntenverlies veroorloven in de strijd voor een nacompetitieplaats voor promotie, terwijl Spartaan’20 de punten hard nodig had om uit de buurt van de onderste regionen te blijven. In een leuke wedstrijd trok de thuisclub aan het langste eind en door dit resultaat mag Spartaan’20 zich nog gaan richten op een strijd in het bovenste deel van de ranglijst.

Spartaan’20 had zich voorgenomen om Olympia geen millimeter ruimte te geven en joeg op elke plek in het veld op de bal en met name op elke Olympiaan met de  bal. Het aanvankelijk beter combinerende Olympia trachtte kansen te creĂ«ren maar kreeg van Spartaan’20 zelden voldoende tijd om de attente keeper Alihan Ulusoy te bereiken, laat staan enig gevaar te stichten. Spartaan’20 schroomde zelf niet om de lange bal te hanteren, waarmee het wĂ©l voor enig gevaar zorgde. In de 8e minuut prikte Michel Margaretha de bal net naast het doel van Olympia en even later schoot Soufian Charraoui de bal eveneens net naast het Goudse doel.

Pas in de 17e minuut was er het eerste schot op het doel van Spartaan’20. Drie minuten later leek Olympia toch een gaatje in de Spartaan’20-defensie gevonden hebben. Na een scrimmage werd de bal in het doel gewerkt, maar de scheidsrechter had, tot opluchting van alles wat een Spartaan’20-hart heeft, buitenspel geconstateerd. Ook voor het Olympiadoel ontstonden diverse gevaarlijke situaties. Op het half uur verdween een schuiver net naast het doel en in de 34e minuut miste Michel Margaretha een harde voorzet. Het steeds dominanter spelende Olympia kopte in de persoon van Laurens Bogaard op de buitenkant van de paal en de eerste helft werd besloten door een mislukte lob over Olympia-goalie Robbert Dols. Een eerste helft met veelal goed voetbal, die de maar matig opgekomen toeschouwers wel zeker boeide.

De tweede helft leverde zo mogelijk een nog boeiender schouwspel op. Kennelijk had trainer Gokan Akgoz met zijn aanwijzingen in de rust de juiste snaar geraakt, want niet alleen bleef Spartaan’20 met dezelfde energie op de bal jagen maar nu ontstond er op het middenveld ook de nodige ruimte en kregen ook de Spartaanse middenvelders de gelegenheid zich met de aanval te bemoeien. In de 48e minuut was keeper Robbert Dols kennelijk de Spartaanse dadendrang even vergeten. Hij wierp de bal naar verdediger Mick van der Kaa, die onmiddellijk weer onder druk werd gezet door Michel Margaretha. Deze ontfutselde hem vervolgens ook de bal en stelde Soufian Charraoui in staat om de bal in het doel te schuiven: 1-0. Deze fout van de keeper en de verdediger zette de wedstrijd aardig op zijn kop. Olympia moest meer risico gaan nemen, hetgeen natuurlijk koren op de molen was van de Spartanen, waarvan met name de verdedigers steeds sterker gingen acteren. Spartaan’20 reeg de kansen vervolgens aaneen, met als hoogtepunt een schot op de paal van de ingevallen A-junior Ukbe Arslan en een schot van Hans Kapata die de terugspringende bal op de andere paal deponeerde. In de blessuretijd maakte Soufian  Charraoui aan alle onzekerheid een einde, door een uitstekende voorzet van de eveneens ingevallen Mucahit Kolukirik in het doel te schieten.

Een verdiende 2-0 overwinning voor een gedisciplineerd en goed voetballend Spartaan’20 in een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Dient nog gezegd te worden dat de sportieve ontmoeting door scheidsrechter Pieters uitstekend werd geleid.