Vroeger kreeg u zo’n mooi verslag van Ons Eerste, opgetekend door Rien van Gruijthuijsen, of Ed Goverde. Om uiteenlopende redenen kunnen zij die verslagen niet meer verzorgen. Voor de thuiswedstrijden kunnen we nog terugvallen op mijn inbreng, maar voor de uitwedstrijden zoeken we nog een oplossing.
Zijn er scribenten uit de groep die elke uitwedstrijd bezoeken te rekruteren? Meldt u aan bij: w.vanderest@spartaan20.nl
= = = = =

Spartaan’20 – VFC (bekergroep 1 09) 3-1

De scheidsrechter geeft het beginsignaal, maar Spartaan’20 staat ogenschijnlijk de taken nog te verdelen.
“Neem jij die nummer19”
“Nummer 19? Staat er bij hun een nummer 19? Waar dan?”

Nou Coen Bokx, met zijn nummer 19, schoof op dat moment al beheerst de 0-1 achter Spartaandoelman Migael Essajas. Nog geen 30 seconden gespeeld. Gelukkig genoeg tijd om terug te komen.

Maar dat terugkomen kostte wel energie en die was onder de tropische omstandigheden slechts mondjesmaat aanwezig. Toch lukte het de thuisclub om regelmatig een aantal goede combinaties op het veld te leggen. Rond de twintigste minuut leverde zo’n geslaagde combinatie de gelijkmaker op.

Een steekpassje op rechts, goed terugtrekken naar de inlopende aanvoerder Jazz van Heyningen en die scoorde de terechte 1-1. Een kleine 10 minuten later knalde dezelfde Jazz een vrije trap onderkantje lat. Dubbelpech voor Spartaan’20, want de terugspringende bal ging via de rug van VFC goalie Ian Slagboom niet alsnog over de lijn.

Ian Slagboom had overigens niet zomaar geluk. Terwijl de thuisclub steeds meer het spelverloop gaat bepalen pareert Ian nog voor rust een opnieuw goed genomen vrije trap. Wij verklappen nu al vast dat hij zich in de tweede helft tot uitblinker zou ontpoppen.

Want na rust werd de druk van Spartaan’20 steeds groter en beperkte VFC zich tot het gesloten houden van de defensie, wat door uitstekend keeperswerk dus lang lukte. De Vlaardingers wisselden, waarschijnlijk om niet te ver teruggedrongen te worden. Het pakte alleen slecht uit, doordat de buitenspelval ernstig haperde. VFC’s clubassistent langs de lijn moest een paar maal aanwijzen dat een verdediger was blijven hangen en hij dus door liet spelen.

De eerste keer dat dat gebeurt schiet Nathan Bernadina vanuit een moeilijke hoek tegen de paal. Als even later diverse spelers moeite hebben om overeind te blijven besluit scheidsrechter Orlando Duivestein te drinkpauze iets eerder te houden. Een verstandig besluit.

Na de drinkpauze rijgt Spartaan’20 de kansen aaneen, maar Ian Slagboom geeft nog steeds geen krimp. Toch valt de 2-1 redelijk onverwacht, als Luis Baldeh Baldeh de bal prachtig in de verre hoek krult.

VFC probeert het spel richting Spartaandoel te verplaatsen, slaagt daar deels ook in, maar Migael Essajas weigert nu op zijn beurt te capituleren.

Als het buitenspel zetten VFC in de slotfase wederom niet lukt omspeelt invaller Jair Balrak de keeper en brengt Sparaan’20 in veilige haven, 3-1.

Zaterdag 16 september 2023 de laatste wedstrijd in de bekerpoule, UIT bij DBGC (14.30 uur)