Spartaan’20 en VELO hebben aan de Oldegaarde een stevige strijd geleverd. Het op de tweede plaats staande VELO had aan ons een buitengewoon lastige tegenstander. Feitelijk hadden onze mannen het betere van het spel en ook de meeste kansen. Maar ook de meeste pech en het minste geluk, hierdoor bleven we met lege handen achter.

Al na twee minuten voor ons uit een vrije trap een dubbele kans. In de 14e minuut miste VELO-spits Glen Nieuwenhuijsen vrij voor de keeper een kans en in dezelfde minuut schoot onze Yasin Soyturk tegen keeper Mark Jacobs. In de 17e minuut passeerde Yasin op de vierkante meter drie tegenstanders en bracht vervolgens de doorgaans trefzekere Soufian Charraoui in kansrijke positie. Helaas miste Soufian. Spartaan’20 won steeds vaker de slag op het middenveld en VELO schroomde niet om de botte bijl te hanteren.

In de 22e minuut schoot Swendly Albertus na een fraaie actie de bal onbereikbaar voor VELO-keeper Mark Jacobs hard op de paal en in de 34e minuut kopte Soufian Charraoui de bal van dichtbij net naast het doel. VELO zocht te vaak de rand van het toelaatbare op, waartegen scheidsrechter Voogt niet altijd adequaat optrad. Soms neigde de slag op het middenveld een kleine veldslag te worden. Naast het harde spel van voornamelijk VELO-zijde was verder  alleen een vrije trap van VELO in de 27e minuut, die gestopt werd door Spartaan’20 goalie Alihan Ulusoy, in de eerste helft nog het vermelden waard.

De tweede helft was nauwelijks zeven minuten oud toen door een misgreep in de Spartaan’20-verdediging Abbes Rahmoune plotseling vrij voor keeper Alihan kon verschijnen en deze feilloos passeerde. Deze voorsprong wist VELO met alle middelen vast te houden, terwijl Spartaan’20 met man en macht bleef aanvallen maar toch te weinig goede kansen creĂ«erde. Daarnaast ontstond bij Spartaan’20 de nodige irritatie omdat het spel regelmatig en vaak langdurig stil lag. Scheidsrechter Voogt, die wat ongelukkige beslissingen nam, moest alle zeilen bijzetten. Hij trakteerde enige acteurs op een gele kaart en voegde, met maar drie extra minuten, veel te weinig tijd toe aan de negentig minuten. VELO was de gelukkigste en nam de drie punten mee naar Wateringen, terwijl Spartaan’20 een kater aan dit verloren duel overhield

Volgende week dan maar revanche, wederom thuis tegen Nieuwerkerk. Een oproep aan iedereen: kom onze mannen steunen, ze verdienen echt meer toeschouwers dan er nu waren!