De omstandigheden waren net zo Siberisch als veertien dagen eerder, maar het resultaat van toen -een monsterzege op Nieuwerkerk- kwam er niet. Integendeel, Poortugaal ging er tien minuten voor tijd dankzij een gemakkelijk gegeven strafschop met de volle winst vandoor.

De start kon niet mooier voor Spartaan’20: na 14 seconden(!) lag de 1-0 in het net toen Yasin Soyturk de van de paal terugketsende bal kon binnenschieten. Maar het antwoord van Poortugaal was er snel: er stonden nog geen vijf minuten op de klok toen Julien Gret de gelijkmaker binnen werkte na geklungel in de Spartaan defensie.

De rest van de eerste helft ontwikkelde Spartaan’20 een overwicht en creĂ«erde het ook de nodige kansen. Schoten van Josh Gross Santana, Yasin Soyturk, Swendly Albertus en Soufian Charraoui misten echter de juiste richting of strandden op Poortugaal-doelman Roy van Oossanen. Poortugaal liet weinig van zich spreken voor het doel van keeper Giovanni de Man, maar was na een half uur eigenlijk het dichtst bij een treffer. Lucas Rochiendrick voorkwam op de doellijn dat de bezoekers de leiding namen.

De warme thee had kennelijk niet inspirerend gewerkt op de beide ploegen, want na rust viel er nog bitter weinig te genieten. Een schot over van Josh Gross Santana, een fraaie actie van Yassine Belghar en een pegel van Lucas Rochiendrick net over de lat waren nog vermeldenswaard van Spartaanse kant. Toen allen zich al leken in te stellen op een gelijkspel, viel toch de winnende treffer voor de bezoekers. Julien Gret draaide zich vrij en leek de bal over de keeper te werken, maar nadat deze de bal had gevangen besloot scheidsrechter Persoon toch nog naar de stip te wijzen omdat in het duel een lichte overtreding werd begaan door de Spartaan-verdediger. Het cadeautje werd uitgepakt door Niels Versteege: 1-2.

Teleurstelling bij de Spartanen, die volgende week zich kunnen revancheren in de uitbeurt tegen VOC.