De thuisbeurt tegen Nieuwerkerk, een wedstrijd die eerder in december werd afgekeurd, was voor de Spartanen de ideale gelegenheid om zich te herpakken na twee nederlagen. Nieuwerkerk verlaat na dit seizoen het zondagvoetbal en heeft mogelijk hierdoor wat minder inspiratie voor het restant van dit seizoen. We zouden Spartaan’20 echter tekort doen om de 7-2 uitslag alleen hieraan toe te schrijven. De thuisploeg stak namelijk zelf vanaf de eerste minuut veel energie in de wedstrijd om een goed resultaat te boeken en kreeg hiervoor dan ook de verdiende beloning. De bikkels onder de supporters die de kou trotseerden, konden in ieder geval een beetje warm worden van het getoonde.

In de beginfase werd de Nieuwerkerk-defensie keer op keer overlopen door de snelle Spartaan-aanvallers. De eerste kans na drie minuten was voor Josh Gross Santana, via het been van de keeper naast. Even later lag de 1-0 er wel in, nu was Gross Santana wel succesvol na de prima assist van Yasin Soyturk. Deze beide spelers eisten vervolgens zeker tot aan de rust de hoofdrol op, door aan te geven, soms te missen, maar ook nogmaals te scoren.

Na ruim een kwartier viel de tweede treffer, nu beloonde Yasin Soyturk zichzelf door zich eerst fraai vrij te kappen om vervolgens de bal over de iets te ver voor zijn doel staande Nieuwerkerk-doelman te krullen. Er was nog geen kwart wedstrijd voorbij toen ook de 3-0 viel, wederom dankzij de afrondende Yasin Soyturk na nu goed aangeven van Luigino Paesch. En ook de 4-0 viel nog ruim voor de pauze, weer was het nu Josh Gross Santana die de assist van Yasin Soyturk prima binnen schoot. Deze ruststand was niet eens geflatteerd, Nieuwerkerk stelde er vrijwel niets tegenover en de Spartanen lieten nog zeker vijf open kansen onbenut.

Na de thee gaf Nieuwerkerk even de indruk er nog een echte wedstrijd van te willen maken, maar het had de hulp van een missertje van Spartaan-keeper Alihan UIusoy nodig om tot de 4-1 te komen. Spartaan’20 leek wat te verslappen, maar op tijd brak de ‘Soufian Charraoui-show’ aan. De technisch meest vaardige aanvaller, ingebracht in de tweede helft, was nog niet veel in beeld gekomen, maar in de 68e minuut werd hij in een fraaie een-twee vrij voor de keeper gezet en op weergaloze wijze wipte hij de bal over de grabbelende doelman.

Even later de kers op de taart, toen hij vanaf 20 meter de bal loepzuiver in de bovenhoek schoot: 6-1. Nieuwerkerk deed vervolgens nog iets terug via Shahe van den Engel, 6-2, maar het slotakkoord was weer voor Spartaan’20. De uitermate degelijk spelende Lucas Rochiendrick combineerde zich door de Nieuwerkerk-verdediging en gunde Swendly Albertus de eer om de 7-2 binnen te schuiven.

Assistent-trainer Adel el Aiboudi en waarnemend coach (en zaterdag-trainer) Brian Roquas kunnen met deze zege een fijne thuiskomst bieden aan trainer Gokan Akgoz, die wegens familieomstandigheden in Turkije was en twee wedstrijden moest missen. Dankzij dit resultaat en de andere uitslagen stijgt Spartaan’20 ineens weer fors op de ranglijst, van plek 11 naar plek 6. De equipe van Gokan Akgoz heeft nu twee vrije zondagen. Op 18 maart is de volgende wedstrijd, weer thuis en dan tegen Poortugaal.