WedstrijdverslagenZondag 1

De ongekend zware nederlaag van vorige week zat niemand lekker. Het knaagt op de eerste plaats aan het zelfvertrouwen en het kan ook zeker knagen aan de motivatie van spelers en supporters. Daarom: de Spartanen die vandaag tegen Boshuizen het moesten doen verdienen dubbel respect voor hun inzet en mentaliteit, met als gevolg een prachtig resultaat.

Boshuizen startte de wedstrijd overdonderend en ongetwijfeld ook met de gedachte dat Spartaan’20 kwetsbaar was. In de opstelling had trainer Gokan Akgoz wat wijzigingen aangebracht. Drie JO19-spelers mochten hun opwachting maken. Dat vroeg vanzelfsprekend om wat gewenning. Maar na een kwartiertje wedstrijd wist Spartaan’20 de dadendrang van Boshuizen, die overigens niet tot echt gevaarlijke situaties had geleid, in te tomen. Op het middenveld werd Spartaan’20 steeds sterker en de snelle voorwaartsen brachten de Boshuizer verdediging steeds vaker in verlegenheid.

Spartaan’20 ging ook steeds beter combineren en Boshuizen steeds meer fouten maken. In de 21e minuut werd Hans Kapata door Soufian Charraoui in de gelegenheid gesteld de 1-0 aan te tekenen. Zeven minuten later was een blunder in de Boshuizer verdediging er de oorzaak van dat Lucas Rochiendrick aan Josh Gross Santana de gelegenheid kon bieden de stand op 2-0 te brengen. Het zelfvertrouwen groeide zichtbaar en fraaie combinaties volgden.

Toch leek nog een wending te volgen: in de 40e minuut bestrafte de prima leidende scheidsrechter Oosterlaken een overtreding net binnen het Spartaanse strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Stiven Pretel Castillo feilloos benut. Met deze aansluitingstreffer leek voor Boshuizen de kans open om het Spartaan’20 na rust alsnog moeilijk te maken. Echter de 2-1 werd niet de ruststand want een van de benjamins, Raygivano Dompig wist met een fantastisch schot keeper Mitchel Zandbergen compleet te verrassen. Met 3-1 ging de rust in.

Scheidsrechter Oosterlaken floot voor het begin van de tweede helft en met zo goed als dezelfde ademstoot floot hij voor Spartaans vierde treffer! Swendly Albertus maakte namelijk binnen luttele seconden gebruik van een zeer zwak moment in de Boshuizer verdediging. Ongetwijfeld zal Boshuizen-trainer Jasper de Muijnck zijn team in de rust het nodige in het oor hebben gefluisterd, maar de 4-1 moet toch wel een forse deceptie zijn geweest. Deze tegenslag kwam Boshuizen ondanks het inbrengen van extra aanvallende krachten dan ook niet meer te boven. Wel leidde dat nog tot een bal op de lat en een net naast gegleden inzet aan Leidse kant.

Spartaan’20 bleef steeds gevaarlijk en met name de inbreng van Soufian Charraoui werd voelbaar. Eerst werd hij middels een prima pass vrij voor de keeper gezet (5-1) en niet veel later mocht hij na een oogstrelende combinatie met Swendly Albertus ook de 6-1 op het scorebord plaatsen. In de 80e minuut zorgde de Boshuizer invaller Schrab Safi voor 6-2, maar het slotwoord was voor Josh Gross Santana: 7-2.

Een dik verdiende overwinning voor Spartaan’20 en de blamage van de week eerder was weggepoetst. Komende zondag 8 april ligt er nog een nieuwe uitdaging te wachten: op bezoek bij aanstaande kampioen Unitas en het zou natuurlijk heel fraai zijn om die nog wat punten af te snoepen!