WedstrijdverslagenZondag 1

Smitshoek wint geflatteerd van Spartaan’20

Eersteklasser Spartaan’20 mocht zich in het kader van de bekercompetitie meten met zaterdag-hoofdklasser Smitshoek, een mooie test om te kijken waar men echt staat.

Anders dan de uitslag (0-3) doet vermoeden, heeft Spartaan’20 Smitshoek uitstekend partij gegeven.

In de eerste helft was Spartaan’20 veelvuldig aan de bal, zeker niet de mindere en verraste het door gewoon met opgeheven hoofd ten strijde te trekken. Het grote verschil was dan ook niet het veldspel, maar de meedogenloze manier van afronden. De twee grote Spartaanse kansen werden niet verzilverd. In de 31e minuut miste een kopbal van Talib Azaroiali de juiste richting, de bal ging net over de lat. En in de 42e minuut was een kopbal van Nathan Bernadina te zacht om keeper Stef Doedée in verlegenheid te kunnen brengen. Smitshoek was wel slagvaardig: in de 21e minuut kwam het op voorsprong toen Pucho Rekondie een schitterende voorzet losliet, die door de volledig vrijstaande Mitchell Abdoel loepzuiver en hard langs Spartaan-goalie Delano Kortstam werd gekopt.

Gezien het ogenschijnlijk geringe krachtsverschil begon Spartaan ook vol elan aan de tweede helft. Het was aan Stef Doedée te danken dat Spartaan’20 niet langszij én op voorsprong kwam. In de 46e minuut brak Melivai Krolis door maar schoof hij de bal tegen Doedée aan en nog geen minuut later schoot Nathan Bernadina uit de draai tegen de keeper op, die de bal tot een hoekschop verwerkte.

Even later gaf Smitshoek nog maar eens aan hoe je wel efficiënt afrondt. Uit een counter was het Ray Kroon die, randje buitenspel, Smitshoek op 2-0 zette. En in de 61e minuut was slordig balverlies van Enes Ozturk de oorzaak van de 0-3.

De meedogenloze manier van afronden door Smitshoek maakte dus het verschil. Kansen werden door Spartaan’20 niet benut en als, zoals in de 82e en 90e minuut, er geen Smitshoeker de bal uit het doel kon houden, was het nog de paal die hen de helpende hand bood.

Spartaan’20 met een gemiddelde leeftijd van nog geen 22 jaar heeft van de Smithoek met een gemiddelde leeftijd van ruim 27 jaar  een lesje afronden gekregen, maar kan toch terugkijken op een prima wedstrijd.

Komende zondag volgt de lastige uitwedstrijd tegen VUC in Den Haag; het vertoonde spel geeft alle vertrouwen en als dan ook de kansen nog worden benut, moet dit goed komen.