WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 trad in Rijpwetering aan tegen een tegenstander die het in het 100-jarige bestaan nog nooit ontmoette.

De winterstop bleken de Spartanen prima te hebben doorstaan. Fris van de lever werd ROAC in de eerste helft ver teruggedrongen. Met goed spel werd het enigszins gehandicapte ROAC (het verloor in de winterstop twee sterkhouders met forse blessures) in grote problemen gebracht. ROAC kwam nauwelijks van de eigen helft af. Met vlotte combinaties trachtte Spartaan’20 een bres te slaan in de al snel gestresste defensie van ROAC. In de 8e minuut omspeelde Raygivano Dompig voor de derde keer een verdediger. Zijn prima voorzet werd door Talib Azaroiali net naast het doel van ROAC geschoten. Even later was het gĂ©Ă©n combinatie, maar schoot Dion Hooi van ver buiten het strafschopgebied onverwacht op het doel van keeper Dammes van der Poel.

Niet alleen de doelman was verrast, ook het publiek want het zag het prachtige schot onhoudbaar in het doel verdwijnen: 0-1.

Spartaan’20 ging door, op jacht naar een tweede treffer. Een kopbal van Shayron Curiel uit een scherpe voorzet van Rowendey Schoop ging rakelings over de lat en zo waren er heel wat dreigende situaties. Pas halverwege het eerste bedrijf kwam ROAC voor de eerste keer met een gevaarlijke actie op de helft van Spartaan’20. Na een hoekschop werd de ingeschoten bal vakkundig geblokt. In de 32e minuut moest Spartaan’20-keeper Delano Kortstam Ă©cht in actie komen. Hij stopte op vakkundige wijze een schot dat in de linkerhoek leek te verdwijnen. Hierna was het weer de beurt aan Spartaan’20. Talib Azaroiali bereikte in de kleine ruimte voor het doel Rowendey Schoop, die met een halve omhaal de keeper verraste:  0-2. Dezelfde Rowendey was even later weer dichtbij een treffer maar schoot uit de draai naast. En vlak voor het rustsignaal zag hij nogmaals een poging net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Conclusie van neutrale deskundigen op de tribune: “Spartaan’20 is veel sterker, de 2-0 voorsprong is dik verdiend, maar had veel hoger kunnen en moeten zijn”.

Na rust leek Spartaan’20 aanvankelijk verder te gaan met waar het voor rust was gestopt. In korte tijd werd de verdediging van ROAC na een vrije schop en een hoekschop wederom in verlegenheid gebracht. Maar gescoord werd er niet. Na een uur voetbal werd bij ROAC kennelijk gedacht ‘als we dan toch gaan verliezen, kunnen we beter met een opgeheven hoofd dan als een bange muis het veld verlaten’. ROAC besloot om de verdedigers op te schuiven en samen met de middenvelders een sterk blok te vormen. Het opbouwende werk van de Spartaan’20-verdedigers werd veel beter dan voor rust verstoord en de druk werd verlegd richting Spartaan-doel. Bij tijd en wijle moest Spartaan’20 alle zeilen bijzetten om zich ROAC van het lijf te houden. De aanvallers van ROAC hadden echter  niet de koelbloedigheid om enkele grote kansen te benutten. Bovenal moet gezegd dat de attente Delano Kortstam in het Spartaan’20-doel een aantal knappe reddingen verrichtte.

In de 85e minuut brak Spartaan’20 nog eens uit en produceerde Dion Hooi weer een prima voorzet, die door de bij de tweede paal vrijstaande Xavier Akinrinbola bekwaam in het doel werd geschoven. Met de 0-3 was de wedstrijd uiteraard gespeeld. Spartaan’20 schaarde zich met deze fraaie overwinning weer bij de koplopers. Volgende week komt de nummer Ă©Ă©n van de ranglijst, TOGB, op bezoek.