NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Na het succes van het behalen van de 1e periodetitel vorige week was het zaak vandaag op ” ’t Kraaiennest” bij vv Rijsoord bij de les te blijven Ă©n iets goed te maken. Immers, vorig seizoen zette juist hier het verval in na een 3-1 nederlaag. Maar onze manschappen wĂĄren ditmaal bij de les en zorgden voor omgekeerde cijfers

Uit de berichten van de spontane verslaggeversgroep, die via de app ook de verschillende thuisfronten op de hoogte houdt, kunnen we het volgende wedstrijdverslag opmaken:

Het begin van de wedstrijd was moeizaam en gevaarlijk voor eigen doel. Al na een minuut lag de bal voor een vrije trap in kansrijke positie voor ‘de kraaien’. Danny Haasdijk mocht aanleggen, Spartaan’20-doelman Migael Essajas verwerkte de goed ingeschoten bal uitstekend. Vervolgens was sprake van een gelijkopgaande eerste helft, met wat meer Spartaan-aanvallen die aanvankelijk echter nauwelijks tot grote kansen leidden.

Na bijna een half uur wel Spartaans gevaar: eerst een prima schot van Aroen Orie, naast, en even later een goede poging van Issam Ahmar-Elhank met een evenzo goede redding van Rijsoord-doelman Jesse Verveer. In de 38e minuut is het wel raak. Lluis Baldeh Baldeh schat het effect van de wind op de in de lucht hangende bal beter in dan de aarzelende doelman en rondt bekwaam af met de linkervoet: 0-1.

Direct na rust een mogelijkheid voor Rijsoorder Damian Muller, maar die schiet over. Daarna is de tweede helft duidelijk voor Spartaan’20. Eerst is er een prachtige slalom van Osman Tozlu, gevolgd door een bal op de lat van Nathan Bernadina. In de 51e minuut de 0-2 op het bord: Lluis Baldeh Baldeh tekent voor zijn tweede treffer met een schot in de rechter kruising.

Spartaan’20 lijkt de wedstrijd rustig te kunnen gaan uitspelen, maar Rijsoord denkt daar anders over en produceert met nog een kwart wedstrijd te gaan de aansluitingstreffer. Het is het sein voor Spartaan’20 om nog even aan te zetten. Met nog een kwartier op de klok levert Aroen Orie een goede voorzet af, die door Nelson Bashir prachtig diagonaal in de kruising wordt geschoten, 1-3.

Extra mooi is de constatering na afloop dat concurrenten Oranje Wit en IFC allebei punten hebben verspeeld en we zodoende nu alleen aan kop staan, zo is ook de analyse van middenvelder David Widarto:

David Widarto

Ook elders in het land wordt meegeleefd!

De volgende wedstrijd: dinsdag 27 februari, voor de Rijnmond/Betcitycup  Spartaan’20 – Brielle  20.00 uur.

De volgende competitiewedstrijd: zaterdag 2 maart, Spartaan’20 – Spirit  15.30 uur.