NieuwsNieuws 2023/2024NieuwsarchiefZaterdag 1

Een vaste verslaggever ‘uit’ heeft zich nog niet gemeld bij redacteur Willem van der Est. Maar dankzij diverse correspondenten hebben we toch een verslag van de competitiestart, gezien door verschillende Spartaanse brillen.

Na de succesvolle bekerserie, immers dankzij de 2-4 winst bij DBGC naar de volgende ronde, moest het vandaag gebeuren: een goede competitiestart, van groot belang om te gaan meedoen om de prijzen dit seizoen. Vooraf in de bestuurskamer werd de ploeg nog op afstand toegesproken door coach Omar Khan, want Omar zit op dit moment als coach van het vrouwenteam van Gyuana aan de andere kant van de wereld. Op bezoek bij het voor ons onbekende Zwijndrechtse Pelikaan wérd het ook een goede start, een overtuigende 5-2 zege.

Met zes nieuwe gezichten in de basis ten opzichte van vorig seizoen -hoewel, eigenlijk vier want Karim en aanvoerder Jazz speelden al eerder in Spartaan’20 1- kwamen we goed uit de startblokken. Zowel technisch als qua handelingssnelheid werd de tegenstander afgetroefd. De 0-2 ruststand dankzij treffers van Karim Paulino Reyes en Nelson Bashir was dan ook dik verdiend. Het was aan de goede Pelikaan-doelman te danken dat het slechts bij die twee treffers bleef en ook werd nog een keer de lat geraakt.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld: Spartaan’20 dat dicteerde en het was Issam Ahmar-Elhank die met twee treffers de score verdubbelde naar 0-4. Daarna was sprake van verslapping, veel slordigheid en onnodig balverlies, waardoor met nog ruim een kwartier te gaan Pelikaan toch enigszins in de wedstrijd werd geholpen. In een tijdsbestek van vier minuten lagen er ineens twee tegentreffers achter doelman Migael Essajas, die gelukkig weer is teruggekeerd onder de lat na zijn ernstige blessure halverwege vorig seizoen. Bij het ingaan van de extra tijd gooide Nathan Bernadina de wedstrijd zoals dat heet in het slot: 2-5.

Zoals assistent-coach Jerrol Neral na afloop op het veld voor de groep samenvatte: er staat een team dat goed speelt en hard voor elkaar werkt, waardoor de punten worden binnengehaald. En iets om aan te werken: de slordigheden eruit.

Komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd, net als vorig seizoen tegen Rijsoord, dat trouwens ook zijn eerste pot met 5-2 won. Aanvang 15.30 uur.