NieuwsNieuws 2023/2024NieuwsarchiefWedstrijdverslagenZaterdag 1Zondag 1

Vandaag 25 november stond de topper Oranje Wit – Spartaan’20 op het programma. De vraag vooraf: zouden onze mannen een gat kunnen slaan aan de kop van de ranglijst of keert de spanning maximaal terug? Het werd het laatste, doordat Oranje Wit dankzij een 3-1 overwinning ons voorlopig naar de tweede plek verwees, met overigens een gelijk aantal verliespunten.

Van supporter-correspondent Frans Stukart hebben we het volgende verslag:

Spartaan’20 begint goed aan de wedstrijd en komt al in de 6e minuut op een 1-0 voorsprong door het benutten van een penalty door Jazz van Heyningen. Een half uur lang is vervolgens sprake van een licht Spartaans overwicht. Daar wordt te weinig mee gedaan en na 33 minuten kantelt de wedstrijd. Oranje Wit speelt tot dat moment zeer behoudend en creĂ«ert nog weinig, maar tweemaal onnodig balverlies leidt zomaar tot twee Dordtse treffers binnen vijf minuten. Pascal van der Kooij en Mike Muijen zijn de Oranjewitte doelpuntenmakers.

Na de pauze hopen de Spartaanse supporters uiteraard op een ommekeer ten goede, maar die komt er niet. Spartaan’20 dwingt vrijwel niets af, te veel spelers ‘halen hun niveau niet’ zoals dat heet. Spartaan-keeper Migael Essajas houdt zijn ploeg met enkele goede reddingen nog in de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd maakt Oranje Wit-ter Mike Muijen de derde treffer en is de wedstrijd beslist.

Komende zaterdag 2 december: het Eerste thuis tegen De Alblas. Aanvang is 14.30 uur.