NieuwsWedstrijdverslagenZondag 1

Een eerste officiële wedstrijd in een nieuw seizoen is vrijwel altijd wat ongewis. Natuurlijk, er is geoefend en getraind en je probeert een inschatting te maken van het niveau maar je moet het eerst maar eens zien.

De tegenstander van vandaag was meteen een pittige. NSVV is vorig seizoen met grote voorsprong kampioen geworden in de zaterdag 3e klasse, terwijl Spartaan’20 zich wist te handhaven in het debuutjaar in de zondag 1e klasse.

Spartaan’20 startte uitstekend, NSVV stelde zich zeer behoudend op. Binnen 3 minuten kreeg Sharyron Curiel de tijd en de ruimte om de bal erg hard langs NSVV-keeper Melvin Kruithof te knallen: 0-1. Spartaan’20 bleef heersen en zag NSVV maar mondjesmaat in het strafschopgebied verschijnen. Maar dat laatste hoeft ook niet, dacht NSVV-er Roderick Bekker: hij knalde de bal vanaf 25 meter langs tal van Spartanen en langs de eveneens verraste Giovanni de Man: 1-1.

Het zelfvertrouwen van NSVV nam hierna toe en het werd wat meer een wedstrijd. Spartaan’20 bleef (nog) wel de bovenliggende partij en accentueerde dat in de 40e minuut door een doelpunt van wederom Shayron Curiel. Deze keer wist keeper Melvin Kruijthof in eerste instantie zijn knal te keren, maar toen de bal weer voor de voeten van Shayron terecht kwam was het wel raak.

In de rust verving NSVV-trainer Ton Havelaar drie basisspelers door drie verse krachten. Een ingreep die, naast een veel  gedrevener instelling, Spartaan’20 de nodige problemen bezorgde. Al na 10 minuten was het een van de invallers, Richard Bras, die de bal staande op de strafschopstip voor de voeten kreeg en Giovanni de Man kansloos liet, 2-2.

De wedstrijd werd van beide kanten met grote inzet gespeeld en verliep buitengewoon sportief, zonder gele kaarten. We zagen een voortdurend meer aanvallend Spartaan’20, maar ook een leep NSVV dat een groter rendement uit haar acties haalde. Spartaan’20 ging wat minder zorgvuldig om met de kansen.

In de 75e minuut verscheen NSVV in het strafschopgebied en werd de bal van een meter afstand tegen Shelton Wijngaarde geschoten. Vervolgens wees de scheidsrechter, voor een ieder volledig onverwacht, naar de stip. De vele toeschouwers die dichterbij stonden dan de scheidsrechter, zagen de bal helemaal niet tegen een arm of hand komen en als dat al zo zou zijn geweest, was van enige opzet was al helemaal geen sprake. De strafschop werd Jeroen Voshart onberispelijk in een doelpunt omgezet, 3-2. Natuurlijk ging Spartaan’20 verwoed op jacht naar de verdiende gelijkmaker en die kwam er dan ook. In de 85e minuut werd Swendly Albertus net binnen het strafschopgebied ten val gebracht, wat nu een strafschop voor Spartaan’20 betekende. Een beslissing waarvan een ieder zei “ja,  hij kan hem geven”. De strafschop werd ook dit keer feilloos gepromoveerd tot doelpunt  door Rowendy Schoop: 3-3.

Misschien dat Spartaan’20 gezien de totale wedstrijd iets meer had verdiend, maar anderzijds alsnog blij met dit ene punt vanwege de late gelijkmaker.