NieuwsNieuws 2023/2024NieuwsarchiefWedstrijdverslagenZaterdag 1Zondag 1

De uitwedstrijd tegen IFC was een regelrechte topper. Eigenlijk moesten IFC en Spartaan’20 beide gaan voor de overwinning om maximaal in het spoor van koploper Oranje Wit te blijven. Maar al snel werd duidelijk dat beide ploegen elkaar niets wilden toegeven en vooral een verlies wilden vermijden. Gevolg: een bijna logische en ook juiste uitslag: 1-1.

De wedstrijd was behoorlijk in evenwicht, met twee zorgvuldig opbouwende elftallen. Bij fasen, vooral in de eerste helft was Spartaan’20 de iets sterkere ploeg, maar met name het eerste deel na de pauze was dan weer voor IFC.

Het eerste serieuze schot op doel was er na zes minuten, een poging van Aroen Orie. IFC-doelman Jeroen de Veij tikte de inzet over de lat, de hoekschop leverde vervolgens niets op. In de 26e minuut leek de 0-1 bijna een feit, maar de inzet van Jazz van Heyningen werd jammerlijk genoeg geblokkeerd door medespeler Jair Balrak. Even later moest Spartaan-doelman Tuna Tekten aan de andere kant een IFC-treffer voorkomen, door een schot van Achraf el Hajouti onschadelijk te maken. Enkele minuten voor rust dan nog een behoorlijke kans voor Spartaan’20, maar het schot van Issam Ahmar-Elhank belandde in het zijnet.

Na de pauze begon IFC sterker, maar toch was de eerste grote kans weer aan de andere kant en net als in de eerste helft voor Aroen Orie. Nu eindigde zijn schot in het zijnet. In de 60e minuut dacht IFC op 1-0 te komen, maar terecht werd de treffer geannuleerd wegen buitenspel van Michael Singerland die de bal met het hoofd voor kopte. Enkele minuten later was het Tuna Tekten die met een goede redding IFC van een doelpunt afhield. Maar in de 67e minuut was het toch raak voor de Ambachters. Een, volgens velen overigens ten onrechte gegeven, vrije trap werd prachtig, snoeihard in de bovenhoek geschoten door Ramon van der Wal: 1-0.

Het feestje van IFC duurde maar heel kort. Vanaf de aftrap belandde de bal bij Spartaans linksback Ilyas Oulad Ali, die tot verbazing van iedereen en alles met een geweldige dribbel door de defensie van IFC een vrije doortocht kreeg en heel fraai de gelijkmaker op het bord toverde: 1-1. Dat hij later op voetbal.nl tot ‘man of the match’ bleek verkozen, zal er ongetwijfeld mee te maken hebben. Beide ploegen zochten hierna de weg naar de zege. IFC bleef dreigend, maar de beste mogelijkheden waren in de laatste tien minuten toch voor Spartaan’20. Wembley Paulino Reyes strandde na een goede actie op de voeten van de keeper en Nathan Bernadina raakte de bal te weinig bij een enorme kopkans. De mooiste, laatste mogelijkheid voor een winnende treffer leek weggelegd voor Jazz van Heyningen, maar zijn vrije trap vanaf rand ‘zestien’ had niet de juiste richting, ging een half metertje over de kruising.

Respect overigens voor beide ploegen en de arbitrage die in zware omstandigheden, slagregens en striemende wind schuin over het veld, de wedstrijd afwerkten. De warme kantine na afloop voelde voor iedereen, de supporters van beide partijen Ă©n de spelers, als een warm bad.

De eerste competitiehelft is nog niet eens echt op de helft, maar tot 20 januari ligt nu het stil. Dan gaat het verder tegen laagvlieger Streefkerk. Laten onze mannen zich er vast op instellen en voorbereiden dat dit beter moet gaan dan vorig seizoen! Na de feestdagen: trainen, oefenen en een trainingskamp in de opmaat naar een succesvol vervolg!