WedstrijdverslagenZondag 1

De twee Rotterdamse eersteklassers maakten er een fascinerende derby van. Veel strijd tussen twee gedreven ploegen in een wedstrijd waarin het tempo voortdurend omhoog ging, omdat beide vol voor de winst gingen. Omdat ook beide wel de nodige foutjes maakten, liet het zich niet voorspellen wie met de winst aan de haal zou gaan.

Het eerste kwartier trachtte Hillegersberg Spartaan’20 onder druk te houden, maar steeds vaker wist Spartaan’20 met snelle aanvallen gevaarlijk voor het doel van Hillegersberg te komen. Vooral Raygivano Dompig dreef zijn directe tegenstander Danny van der Molen tot wanhoop. Zowel op snelheid als op techniek werd Van der Molen aan alle kanten gepasseerd. Van de vele voorzetten van Dompig waren er ook erg veel goed geplaatst, maar werden te vaak niet op waarde geschat door de spitsen die voor het afmaken moesten zorgen. In de 19e minuut werd Xavier Akirinbola vrij voor Hillegersberg-keeper Kevin de Kok gezet, maar hij miste de 100% kans. Even later kreeg Dompig zelf de gelegenheid te schieten , maar vloog de bal net naast de voor Spartaan verkeerde kant van de paal.

Ook Shayron Curiel kreeg na een goede loopactie vrij voor de keeper de bal er niet in. Zijn schot eindigde tegen het lichaam van Kevin de Kok, die vervolgens ook nog een afstandsschot van Enes Ozturk in een reflex knap over de lat werkte. Kort voor rust werd een wederom prima voorzet van Dompig door iedereen gemist, zodat de pauze aanbrak met 0-0, iets waar vooral Spartaan’20 geen vrede mee mocht hebben gelet op de vele mogelijkheden.

In de rust werden Enes Ozturk en de geblesseerd geraakte Shannon Koetsier gewisseld voor Hans Kapata en Rowendy Schoop. Met name het inbrengen van Rowendy Schoop deed de wedstrijd danig veranderen. Met zijn fysieke inbreng had Hillegersberg erg veel moeite. De Spartaanse treffer kwam snel: in de 47e minuut wist Raygivano Dompig op aangeven van Swendly Albertus de doelman van Hillegersberg te passeren: 1-0. Hierna ontstond een boeiende strijd die op het scherpst van de snede werd uitgevochten. Dompig, die al de meest opvallende speler was, had zich in de 62e minuut onsterfelijk kunnen maken: na een overstapje van Schoop kreeg hij de bal ideaal voor de voeten om in het doel te schuiven en de wedstrijd daarmee in het slot te schieten. Dat deed hij echter niet, hij knalde de bal snoeihard net over de lat.

Shayron Curiel werd gewisseld voor Talib Azaroiali. Hierdoor werd Spartaan’20 op het middenveld sterker. Toch gebeurde in minuut 68 het onvermijdelijke aan de andere kant. Na een uitstekende combinatie van Hillegersberg stond Wessel Verhaar plotseling vrij voor Delano Kortstam. De Spartaan-doelman keepte weer sterk maar was in deze situatie kansloos: 1-1.

De wedstrijd was zeker nog niet gedaan, want zoals al gezegd gingen beide ploegen voor de winst. In de 84e minuut schoot Michel van Guldener voor Hillegersberg hoog over en in minuut 89 kopte Spartaan’20 uit een voorzet van wederom Dompig rakelings over de lat. Ook een scrimmage in blessuretijd leverde voor Spartaan’20 geen doelpunt meer op.

Kort voor het laatste fluitsignaal was er nog wat consternatie toen een van de neutrale grensrechters onterecht vlagde voor vermeend buitenspel. Hij corrigeerde zich direct, maar de scheidsrechter had al gefloten. De bank van Spartaan’20 was uiteraard niet zo gelukkig met de situatie, maar de scheidsrechter erkende ruiterlijk dat hij te snel gefloten had. Het arbitrale trio, dat toch al een prima indruk maakte, oogstte hiervoor van het publiek veel waardering. De spelers kregen veel waardering voor hun inzet, ook al was het spel niet altijd vlekkeloos. Beide trainers zullen niet helemaal tevreden zijn geweest met het resultaat want beiden meenden dat ze aanspraak mochten maken op een overwinning.