NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

EBOH – Spartaan’20 1-5 (rust 1-2)

Verslaggeversduo Ben en Frans was ter plekke in Dordrecht en hield het thuisfront op de hoogte met een reeks van meldingen van hoogtepunten in de wedstrijd, want die waren er zeker! En Rianne leverde ook bijdragen met zelfs gefilmde doelpunt-momenten. Dank hiervoor en dat leidt dan tot het volgende complete verslag!

Spartaan’20 behaalde een dikverdiende en grote 5-1 overwinning op het Dordtse EBOH. Vooral in de tweede helft werd de tegenstander feitelijk overklast, met uitstekend veldspel, diverse technische hoogstandjes en mooie doelpunten.

Toch zag het er in de beginfase van de wedstrijd nog niet zo rooskleurig uit voor de koploper. De eerste grote kans in de wedstrijd is na 7 minuten voor EBOH. Het gevaarlijke schot op doel van de Dordtse spits wordt prima tot corner verwerkt door Spartaan’20-doelman Migael Essajas. Na 16 minuten is het toch raak voor de Dordtenaren, die profiteren na slordig balverlies op het Spartaanse middenveld: 1-0.

De Spartanen pakken de wedstrijd daarna goed op, hetgeen nog voor de pauze tot een 1-2 stand leidt. Eerst is het na een half uur Nathan Bernadina die met een fraaie omhaal via de onderkant van de lat voor de gelijkmaker zorgt. En in de 36e minuut reageert Jazz van Heyningen attent op een gestopt schot van Nelson Bashir, door de rebound alsnog tussen de palen te werken.

Zoals hiervoor al gezegd: in de tweede helft is het grotendeels Spartaan’20 dat de klok slaat, met goed aanvalsspel en diverse kansen. Toch duurt het nog tot de 70e minuut voordat de bevrijdende 1-3 valt. Maar dat is dan ook volgens de ‘kenners’ een wereldgoal. Aroen Orie zet de aanval op, Jazz van Heyningen kaatst prima en Aroen lobt de bal fraai over de kansloze EBOH-doelman. Doet EBOH dan helemaal niets? Toch wel, maar binnen enkele minuten na de 1-3 is het tot tweemaal toe Migael Essajas die met twee prachtige reddingen voorkomt dat de wedstrijd alsnog weer spannend wordt.

In de 84e minuut gaat de wedstrijd echt in het slot, als Lluis Baldeh Baldeh de 1-4 tegen de touwen kopt.

EBOH-Sp20 vierde doelpunt

Het slotakkoord is vervolgens voor aanvoerder Jazz van Heyningen, die een mooie wedstrijd bekroont met een mooi schot ‘stijf in de kruising”: 1-5.

Na afloop ook nog de constatering dat goede zaken zijn gedaan: Oranje Wit staat voorlopig op zes punten (omdat zijn wedstrijd overigens wegens een nare blessure moest worden gestaakt) en IFC staat na het verlies bij CVV Zwervers op tien punten. Spartaan’20 heeft overigens wel een wedstrijd meer gespeeld.

De volgende wedstrijd: dinsdag 12 maart KNVB-beker 1/8 finale  Spartaan’20 – Capelle 20.30 uur.

De volgende competitiewedstrijd: zaterdag 23 maart  CVV Zwervers – Spartaan’20 14.00 uur.