WedstrijdverslagenZondag 1

De hoop dat de kansloze nederlaag in Vlissingen van vorige week een incident zou zijn geweest, werd vandaag hard de bodem ingeslagen. Voor rust ging het weliswaar gelijk op en had Spartaan’20 het betere veldspel en ook meer kansen, maar na pauze troefde sv DOSKO de Spartanen op alle fronten af. De 5-2 nederlaag was het onvermijdelijke resultaat. Trainer Omar Khan had drie andere krachten de kans gegeven in de basis, maar die pakten hun kans feitelijk niet.

De wedstrijd begon hoopgevend voor Spartaan’20, met al in de eerste minuut een prima voorzet van Raygivano Dompig waaruit Shayron Curiel rakelings over kopte. Het spel ging direct snel heen en weer en in de 6e minuut pakte sv DOSKO de 1-0 voorsprong. Marvin Bedaf werkte de voorzet van Ahmed Ismail van dichtbij binnen. Zes minuten later stond het al weer gelijk: Xavier Akinrinbola legde de bal na een goede actie breed op Talib Azaroiali, die de bal van 20 meter afstand prachtig in de rechter bovenhoek kogelde: 1-1.

Hierna was het weer de beurt aan de thuisclub. Rob Dietvorst strafte geknoei in de Spartaan-verdediging simpel af, 2-1.  Spartaan’20 toonde in die fase veerkracht en kreeg goede mogelijkheden. Xavier Akinrinbola (2x) en Enes Ozturk kregen prima kansen op de gelijkmaker maar mikten niet goed. In de laatste drie minuten voor de pauze gebeurde er veel. Eerst werd een mooi schot van Marouan Moukouh nog net uit de kruising getikt door Spartaan-keeper Delano Kortstam en vervolgens viel aan de andere kant de 2-2. Het was Dion Hooi die vanaf 25 meter hard en zuiver met hulp van de wind de bal in de verre bovenhoek prikte, over de kleine DOSKO-doelman William Koelewijn heen. En het was zelfs bijna 2-3 toen even later ook Shayron Curiel nog mocht aanleggen, maar ditmaal liet de doelman met een prachtige safe zich niet verrassen.

Na de thee was er maar een ploeg die onoverwinnelijkheid uitstraalde in elk duel. DOSKO zat er bovenop en de Spartanen stonden erbij en keken er naar, aangevuld met ook nog eens domme fouten. Na al twee keer door het oog van de naald te zijn gekropen, lag de 3-2 er wel in in de 53e minuut. Enes Ozturk probeerde bijna op de middenlijn staande met het hoofd een pass te onderscheppen, maar raakte de bal totaal verkeerd waardoor de achter hem staande verdedigers uit positie raakten en het voor Marouan Moukouh uiteindelijk een simpel klusje was om de bal in het doel te schuiven.

Spartaan’20 stelde er vrijwel niets tegenover, kwam althans niet tot uitgespeelde kansen. Na een uur voetbal wel weer een prachtige DOSKO-aanval, strak afgerond door Marvin Bedaf: 4-2. De wedstrijd was feitelijk al beslist, maar vijf minuten voor tijd deed DOSKO er nog een schepje bovenop en was het opnieuw Marouan Moukouh die voor de 5-2 zorgde.

Op de zege van de Brabanders viel helemaal niets af te dingen en omdat concurrent Boshuizen punten liet liggen mocht de ploeg uit Bergen op Zoom na afloop ook het feestje van de tweede periodetitel vieren.

Spartaan’20 zal zich volgende week thuis tegen CVV Zwervers moeten herpakken om nog een tol te kunnen spelen, bijvoorbeeld in de strijd om de derde periode. Dan moet het voetballend wel allemaal overtuigender!