WedstrijdverslagenZondag 1

In een wedstrijd met vele gezichten heeft Spartaan’20 met veel strijd DHC verslagen. In de laatste drie wedstrijden behaalde Spartaan’20 maar twee punten en DHC geen enkel punt. Geen wonder dus dat het zelfvertrouwen aan beide zijden niet groot was. Beide ploegen begonnen dan ook voorzichtig, met een aanvankelijk laag tempo.

Spartaan’20 kreeg de eerste twee kansen maar verprutste die. In de erop volgende 8e minuut stonden de Spartaanse verdedigers in de “uitstand”. Van die passiviteit wist DHC-uitblinker Vincent Romeijn te profiteren. Hij kreeg na een steekpass een vrije loop richting Spartaan-goalie Delano Kortstam en schoof de bal keurig in de rechterhoek: 1-0. Spartaan’20 schrok wakker en ging proberen echt te voetballen. DHC trok zich, al dan niet vrijwillig, terug maar kon toch niet voorkomen dat de verdiende gelijkmaker viel. Het doelpunt was een kopie van de DHC-treffer. Batuhan Saglam stuurde Talib Azaroiali door het centrum diep aan en nu bleven de DHC-verdedigers naar elkaar kijken. Talib passeerde de keeper beheerst: 1-1. Spartaan’20 nam het initiatief hierna verder in handen en drong DHC nog meer terug. DHC-keeper Nick Hasper kreeg het drukker maar kwam nog niet echt in de problemen.

Na rust was het duel een stuk spectaculairder. In de eerste acht minuten kwam DHC niet over de middenlijn heen. Maar in minuut 53 werd de bal compleet mis getrapt aan Spartaanse kant, waardoor wederom Vincent Romeijn mocht doorlopen en Delano Kortstam voor de tweede maal kon passeren. Tegen de verhouding was het 2-1, maar de Delftse voorsprong was van korte duur. Dion Hooi maakte zijn eerdere mistrap goed met een prima voorzet. Rowendey Schoop stapte over de bal heen en wist op die manier Sharyron Curiel vrij voor Hasper: 2-2.

De snelheid van Raygivano Dompig werd nog meer manifest en zijn voorzetten stichtten meer en meer gevaar voor het doel van DHC. Hasper moest steeds vaker handelend optreden, wat hij aanvankelijk met verve deed. In de 70e minuut leek de verdiende Spartaanse voorsprong er toch te komen, maar Shayron Curiel kopte in ideale positie een voorzet snoeihard net over de lat. Ook de even later toegekende strafschop, na een duw op Jörgen Gomes, bracht niet de verlossing. De bal werd door Shayron Curiel wel hard maar niet erg zuiver ingeschoten, keeper Hasper redde knap. Bijna was het direct raak aan de andere kant, maar de paal en een uitstekende reflex van Delano Kortstam voorkwamen nu een Delftse voorsprong.

Spartaan’20 bleef vol op de aanval spelen. In de 76e minuut werd de bal boven Hasper tegen de lat gewerkt. Terwijl de doelman uit balans was, kon Shayron Curiel de bal eenvoudig in het doel werken en zodoende voor 2-3 zorgen. Toen een minuut later Curiel met een prima pass Dompig in de gelegenheid stelde de 2-4 te maken, leek de wedstrijd gespeeld. Met de nadruk op ‘leek’, want nadat Spartaan’20 wat gas terugnam en DHC zichzelf bij elkaar had geraapt, volgde alsnog een slotoffensief van de Delftenaren. Met de moed der wanhoop werd Spartaan’20 onder druk gezet en in minuut 90 werd dit bekroond met weer een doelpunt van Vincent Romeijn, die in een scrimmage de 3-4 op het scorebord zette. In de ruim drie minuten extra tijd hield Spartaan’20 stand. DHC liep tegen de vierde nederlaag op rij aan. Spartaan’20 herstelde het zelfvertrouwen met het oog op de komende pittige confrontatie, volgende zondag in een thuiswedstrijd  tegen TAC’90.