De vraag die vooral door de Spartaanse supporters werd gesteld: hoe kan na zo’n goede wedstrijd als de week ervoor er zo’n bedroevende partij worden gespeeld tegen een beslist niet indrukwekkende tegenstander? Hopelijk weten de spelers het antwoord snel zelf en is er volgende week weer een revanche….

Met de harde wind in de rug startte Den Hoorn aanvallend. Na twee schoten over het doel van keeper Alihan Ulusoy was het in de tiende minuut raak voor Den Hoorn. Dat was niet direct de verdienste van een van hun aanvallers, het was Spartaan-verdediger Mucahit Kolukirik die de bal uit een corner achterwaarts over zijn eigen doelman kopte, 1-0

Vijf minuten na de openingstreffer lag nummer twee er al in. Matig Spartaans verdedigen stelde Den Hoorn aanvaller Youri Kooijmans in staat om van dichtbij binnen te schieten. Spartaan’20 stelde hier bitter weinig tegenover, pas na een half uur was er het eerste gevaarlijke schot van Soufian Charraoui, dat over de lat verdween. Even later de volgende weggever. Aanvoerder Osman Tozlu verslikte zich verdedigend en opnieuw was het Youri Kooijmans die dit namens de thuisclub afstrafte: 3-0.

‘Als’ telt niet, maar als Luigino Paesch op slag van rust een grote kans had benut, hadden de zaken na de pauze wellicht nog anders kunnen lopen. Zijn schot was wel geplaatst, maar Den Hoorn-doelman Robert-Jan Kuipers kreeg er in een reflex nog de hand tegen.

Na de thee en met als verse krachten Tayfun Karaca en Batuhan Saglam leek er zowaar nog iets te gaan komen van Spartaan’20-kant. Schoten van Hans Kapata, Soufian Charraoui en Tayfun Karaca waren kansrijk maar werden goed gekeerd door de doelman. Tussendoor miste Den Hoorn haar enige grote kans van de tweede helft, na een verdedigende misser van Dominic Hijlkema, die overigens als een van de weinige Spartanen een voldoende scoorde.

Spartaan’20 probeerde het ook de rest van de tweede helft wel, maar alle scherpte in de aanval ontbrak. Bovendien reageerde de doelman steeds alert op schoten van Batuhan Saglam, Hans Kapata en Swendly Albertus. Den Hoorn liet in de tweede helft nauwelijks nog iets goeds zien, maar dat was tegen een Spartaan’20 dat het in de eerste helft al had weggegeven ook niet echt nodig… Net voor tijd redde Hans Kapata nog de spreekwoordelijke eer, na een geslaagde actie en afronding: 3-1.

Gauw vergeten deze pot en de komende twee thuisbeurten tegen Velo en Nieuwerkerk gebruiken om de zaken recht te zetten!