NieuwsNieuws 2023/2024WedstrijdverslagenZaterdag 1

Zicht op Kinderdijk, een mooi plaatje van na de wedstrijd. Daar vlakbij het fraaie Werelderfgoed moesten onze mannen zorgen voor een ander mooi plaatje: een ruime overwinning die het binnenhalen van de 1e periodetitel zou betekenen…

En de ploeg liet er geen twijfel over bestaan! De Zwerver was weliswaar een matige tegenstander, maar alle credits toch voor Spartaan’20. Want vanaf de eerste minuut werd de Kinderdijkse formatie een helft lang ‘overhoop’ gespeeld. Het resulteerde in een 0-5 ruststand, waar het gelet op de kansen evenzogoed het dubbele had kunnen zijn.

In de 8e minuut was het voor de eerste keer raak; Lluis Baldeh Baldeh werd prima aangespeeld en hij schoot loepzuiver en snoeihard de bal in de rechterhoek. Nauwelijks een minuut later hadden goals twee en drie al kunnen vallen, maar bleef De Zwerver-doelman Lukas Bijleveld de situatie nog even de baas.

De ene na de andere fraaie en snelle Spartaan-aanval rolde op het vijandelijke doel af en in de 20e minuut viel eindelijk de 0-2. Jaser Cavdar gaf de voorzet en Issam Ahmar-Elhank maakte de wellicht mooiste van de wedstrijd met een prachtige volley. Weer vijf minuten later was het al 0-4. Eerst een aanval over veel schijven die door Lluis Baldeh Baldeh werd afgerond en daarna de vierde treffer die op naam kwam van Wembley Paulino Reyes.

Spartaan-keeper Tuna Tekten, die de afwezige Migael Essajas verving, hoefde weinig te doen, maar was attent toen hij na dik een half uur het eerste schot van de gastheren op zich af zag komen en prima redde. Spartaan’20 nam even wat gas terug, tot de 42e minuut. Desmond Asare rukte razendsnel op over de linkerflank en leverde een strakke voorzet die de keeper moest lossen; de inlopende Nathan Bernadina had geen moeite met het binnentikken van de 0-5.

Zo’n beetje de eerste aanval na de pauze betekende direct de 0-6. Een uitstekende passeer-actie van Aroen Orie bracht de bal bij Lluis Baldeh Baldeh, die met een fraai stiftje voor zijn derde en Spartaan’s zesde doelpunt zorgde.

De rest van de tweede helft werd min of meer plichtmatig uitgespeeld. Spartaan’20 hoefde niet zo nodig meer en De Zwerver snakte met deze stand naar het einde. Jazz van Heyningen was nog wel tweemaal dichtbij een doelpunt met een goed schot en een kopbal, maar tot meer treffers liet de De Zwerver-keeper het niet komen.

Na afloop alle reden voor een klein feestje op het veld en in de knusse, gezellige kantine van de gastheren!

Coaches Jerrol Neral en Maikel van Pul genoten er uiteraard een beetje extra van, zij vervingen hoofdtrainer Omar Khan, die met zijn vrouwen van Gyuana nog aan de andere kant van de wereld vertoeft. De eerste prijs van het seizoen is een feit, maar uiteraard is het nu gĂĄĂĄn voor de hoofdprijs!

Volgende week, 24 februari: competitie, uit tegen vv Rijsoord. Een lastige tegenstander, waartegen we uit, terugkijkend naar vorig seizoen, beslist nog iets hebben goed te maken!