NieuwsNieuws 2023/2024NieuwsarchiefWedstrijdverslagenZaterdag 1Zondag 1

Ook de vijfde competitiewedstrijd van ons Eerste leverde de volle winst op. Het Capelse CVV Zwervers werd in een degelijke wedstrijd op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Beide ploegen toonden vanaf het eerste fluitsignaal hun aanvallende bedoelingen. Na wat aftasten was er in de 10e minuut de eerste grote kans voor CVV Zwervers, binnen geschoten door Everlon Zimmerman. Maar helaas voor de Capellenaren gebeurde dat vanuit buitenspelpositie en ging het feestje niet door. Hierna trokken de Spartanen het initiatief naar zich toe. Een prachtig schot van David Widarto eindigde nog op de lat, maar in de 20e minuut was het wel raak.

CVV Zw thuis 1-0

Jazz Van Heyningen mocht van net buiten ‘de zestien’ aanleggen voor een vrije trap en deed dat geweldig: bovenhoek, 1-0. Nauwelijks drie minuten later was de score verdubbeld. Een diepe bal schoot door op het natte veld en Nathan Bernadina reageerde daar attenter op dan de Zwervers-defensie en liet keeper Devin van Opstal kansloos: 2-0.

Nog weer even later had de derde treffer erin gekund of eigenlijk gemoeten. De over de rechterkant opkomende Wembley Paulino Reyes zette uitstekend voor, de intikker werd net niet vol geraakt door de verder uitstekend spelende spits Jair Balrak.

CVV Zwervers deed bijna iets terug met twee uitstekende schoten, die echter prima werden gestopt door Spartaan-doelman Migael Essajas.

Na de thee was de wedstrijd snel beslist. In de 49e minuut een schoonheid van een treffer: Jair Balrak hakte na een combinatie door de Zwervers-verdediging de bal heel fraai op Nelson Bashir die van dichtbij kon binnen knallen.

Spartaan’20 bleef de betere ploeg, maar liet het initiatief daarna wat aan de tegenstander. Dat bood Zwervers de kans om wellicht nog in de wedstrijd te komen als het de penalty een kwartier voor tijd had weten te benutten. Everlon Zimmerman mikte echte tegen de bovenkant van de ballenvanger achter het doel… Hierna was het even later aan de andere kant wel raak met Nelson Bashir’s tweede en Spartaan’s vierde treffer, waarmee de eindstand op het bord stond.

Speler van de week Trevor Merkies gaf bij de aftrap uiteraard het goede, scorende voorbeeld en vertelde na afloop nog even dat hij op meerdere posities inzetbaar is. Dat de trainer van de toekomst het maar weet!

Volgende week 11 november een uitwedstrijd tegen Alexandria’66. Een vereniging die we met onze jeugd al heel lang veelvuldig tegenkomen, maar waar ons Eerste nu de eerste competitiewedstrijd ooit tegen gaat spelen. Aanvang is 15.00 uur.