WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 speelde in Leiden tegen fc Boshuizen enerzijds een ongelukkige wedstrijd, maar was bovenal wederom niet koelbloedig als het op afronden aankomt. Het was in de eerste helft aanzienlijk sterker dan Boshuizen, dat niet aan het zijn geliefde counterspelletje toekwam. De zeer snelle Leidse aanvaller Pisas kwam vrijwel niet in scoringspositie, dankzij de zo mogelijke nog snellere Hans Kapata aan Spartaanse kant er tegenover. Toen halverwege de eerste helft Pisas ook nog eens last kreeg van zijn hamstrings, was de angel uit de Boshuizer aanval goeddeels verdwenen.

Voor het doel van Boshuizen speelde zich regelmatig paniekerige situaties af. Al in de eerste vijf minuten ontstonden er drie kansrijke situaties voor Spartaan’20, die echter geen van alle werden benut. En in de tiende minuut werd het Leidse doel nog eens driemaal achtereen onder vuur genomen, maar om onverklaarbare redenen ging de bal er niet in. En ook een kopbal van Raygivano Dompig, uit een voorzet van Shayron Curiel, mocht er niet in: buiten bereik van Boshuizen-doelman Hendriks ketste de bal terug van de lat. De mooiste kans was kort voor rust, toen Dompig vrij voor het doel verscheen maar te zwak schoot, waardoor de bal via de voet van de doelman naast ging. De enige keer dat Boshuizen echt gevaarlijk werd, was toen Pisas voor Spartaan’20-goalie Delano Kortstam verscheen. Delano voorkwam bekwaam een tegengoal.

In de tweede helft kreeg Spartaan’20 veel minder kansen, maar bleef de bovenliggende partij. Shayron Curiel was dichtbij een treffer toen zijn kopbal net over de lat ging. Ook de poging van Swendley Albertus om de bal in het doel te glijden verdiende een beter lot. Waar veel Spartaan’20- supporters al bang voor waren, gebeurde in de 70e minuut:  als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. De fysiek sterke spits ontnam met stevig ingrijpen Jörgen Gomes de bal en omdat de scheidsrechter daar kennelijk geen overtreding in zag, werd Ismael Adsalmis in staat gesteld Delano Kortstam te passeren: 1-0.  Een lesje in afronden zeg maar, aan de Spartanen die eerder in de wedstrijd vergelijkbare kansen kregen. Trainer Omar Khan bracht kort hierna een drietal extra aanvallende spelers in, maar het kwaad was al geschied. Boshuizen verdedigde bekwaam de verkregen voorsprong.  Spartaan’20 kon terug naar Rotterdam, de winterstop in met drie volkomen onnodige verliespunten.